‘Nieuwe details over mogelijke ontvoerder Maddie McCann’

Jeetje...

Lees ook

Het is nog altijd onduidelijk wie er achter de verdwijning van Madeleine "Maddie" McCann zit. Een politiechef die in 2007 het onderzoek leidde in Portugal heeft een eigen theorie die hij vertelt in een Australische podcast.

Maddie

De verdwijning van Madeleine McCann is een de meest mysterieuze politiezaken van de afgelopen jaren. Het meisje verdween in 2007 tijdens een vakantie in Portugal. Terwijl haar ouders om de hoek wat aan het drinken waren, is het meisje vermoedelijk uit het appartement meegenomen. Sindsdien ontbreekt er van haar elk spoor.

Theorieën

Er zijn al jaren theorieën die rond gaan. Een doorbraak naar het vinden van het meisje is er echter nog steeds niet. De verdwijning houdt na twaalf jaar nog steeds veel mensen bezig. Dit jaar besteedde ook Netflix aandacht aan Maddie met een documentaireserie die veel werd bekeken.

Lees ook: ‘Nieuwe verdachte verdwijning Maddie McCann’

Pedofielennetwerk

Iemand die zo zijn eigen theorie heeft, is ex-rechercheur Goncala Amaral. Hij leidde het onderzoek in het Portugese Praia de Luz toen Maddie verdween. Hij denkt dat het goed mogelijk is dat een internationaal pedofielennetwerk haar heeft ontvoerd. Deze zouden gelinkt zijn aan mensen dichtbij de McCann familie, zonder dat zij dit wisten.

Daarnaast claimt hij dat de Britse politie volgens hem ook belangrijke details in het begin niet naar buiten heeft gebracht wat de zoektocht kon helpen. Deze werden ook niet onderzocht.

Duitse verdachte

Op dit moment wordt ook nog een ander scenario onderzocht. Een Duitse kindermoordenaar zou een mogelijke verdachte zijn. De 48-jarige Martin Ney zit op dit moment levenslang in de Duitse cel voor de moord op drie kinderen. Toen Maddie verdween zou de Duitser in de Algarve zijn geweest.

Bron: Panorama Beeld: The Disappearance of Madeleine Mccann

Laatste nieuws

Zie ook