Alles wat je wil weten over de royal baby

You're welcome!

Lees ook

Fashionably lateMeghan zou op 28 april uitgerekend zijn – werd Archie Harrison op 6 mei eindelijk geboren. Meghan en Harry delen het liefst zo min mogelijk details, maar wij hebben de 12 belangrijkste feiten.

Van de babykamer tot aan de nationaliteit

1. De geboorte

De bevalling vond niet thuis plaats, zoals werd verwacht. In het holst van de nacht reden Harry, Meghan en haar moeder Doria naar het particuliere Portland Hospital in Londen. Via een ondergrondse tunnel – zo gaan de geruchten – werd Meghan pal voor haar bevalsuite afgeleverd. Een nachtje bevallen doet daar vijftienduizend euro, maar daarvoor heb je wel een designer kraambed en champagne toe.

Lees ook: Meghan Markle deelt nieuwe foto van Archie

2. De babykamer

Gossip over de genderfluïde opvoeding van Archie werden snel ontkracht door een woordvoerder, maar… Insiders weten dat Meghan en Harry wel gekozen hebben voor een klassieke en tijdloze babykamer, in wit en grijs. Het schijnt dat ze echt niet wisten of ze een jongetje of meisje kregen, geheel volgens koninklijke traditie.

3. De naam

De kersverse ouders noemden hun zoon Archie Harrison en dus niet Alexander, de favoriet bij de Britse wedkantoren. Ook Arthur, James en Albert deden het goed en verras- send genoeg was ook flink ingezet op Thomas, naar Meghans vader, met wie ze gebrouilleerd is. Fun fact: Archie staat voor dapper, terwijl Harrison Harry’s zoon betekent.

4. De opvoeding

Normaal en down to earth. Laten we wel wezen, de kans is heel klein dat Archie ooit op de troon komt. William en Kate hebben drie kinderen, zij zijn de toekomst van de Britse royal family. Dus waarschijnlijk doet Harry een prinses Anne (de enige dochter van de Queen): haar zoon Peter en dochter Zara zijn ‘gewone’ hardwerkende Britse burgers. Af en toe staan ze naast oma op het bordes, maar ze leiden een relatief anoniem bestaan.

5. De nationaliteit

Brits en Amerikaans, omdat Meghan haar Amerikaanse staatsburgerschap niet op wilde geven. Daar is ze heel trots op. Ze corrigeerde in Marokko zelfs de ambassadeur toen hij haar als ‘collega Brit’ een compliment maakte. Schande, riepen critici. Een simpel ‘thank you’ van haar kant was inderdaad wel wat diplomatieker geweest.

6. De doop

Speculatie alom over wie ze als peetouders gaan vragen. Huisvriend George Clooney deelt zijn verjaardag met Archie, en nichtje Zara heeft Harry eerder dit jaar gevraagd als peetvader van haar dochter Lena. De kans dat ze William of Kate vragen, is niet groot. Maar, misschien is dit juist een goede aanleiding om de voormalige bromance tussen de broers weer aan te zwengelen.

Benieuwd naar de rest van dit artikel? Je leest het in de nieuwste Grazia die nieuwe in de winkel ligt!

Tekst: Agnes Hofman Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook