Wat is edging? Een sex expert legt het uit

Dit zou de sleutel tot betere sex en intensere orgasmes kunnen zijn.

Lees ook

Wat is edging? Volgens sex experts zou het wel eens de sleutel tot betere sex en intensere orgasmes kunnen zijn. Geef je partner dus maar een booty call, dit is het proberen waard.

Edging

Jij en je partner are doing the dirt en plotseling gaat je telefoon, of de baby begint te huilen, of je hond begint als een gek te blaffen. En laat dat nou net gebeuren als je bijna bij je hoogtepunt bent. Nou, edging is zoiets, maar dan stel je je orgasme intentioneel uit.

Volgens Rachel Needle, psycholoog en sextherapeut, heeft deze oefening verschillende voordelen. “Voor sommigen maakt dit het uiteindelijke orgasme intenser en aangenamer. Het kan ook je libido verhogen.”

Lees ook: Dit is het meest favoriete sexstandje van zowel mannen áls vrouwen

Sterkere band

Maar, er is meer. Volgens de expert helpt het je partner om vertrouwd te raken met jouw sexuele triggers, waardoor jullie gehele sexleven enorm verbetert. Ook verbetert het jullie communicatie. Voor een vrijpartij moet je aan elkaar namelijk laten weten dat je wil edgen. Tijdens de daad moet je de ander laten weten wanneer je klaar gaat komen, dit kan zowel verbaal als non-verbaal. Hoe meer je communiceert, hoe beter het wordt.

Vrijheid in bed

Eigenlijk is het concept best relaxt. Met edging is klaarkomen niet meer het belangrijkste doel van sex. Het hele punt is juist om het orgasme uit te stellen. Er is geen vooraf bepaald doel en dit geeft jullie volledige vrijheid in bed. Er is natuurlijk niks mis met een vluggertje op z’n tijd, maar soms moet je het soort sex hebben dat lang duurt en alle genotstriggers raakt. Edging is daarbij the way to go.

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook