De vraag waar je ruzies met je partner mee kunt voorkomen

Dit is de oplossing tegen onnodige ruzies!

Lees ook

Ruzies met je partner kunnen over van alles gaan. Denk bijvoorbeeld aan financiën of jaloezie. Vrouwen kunnen lang boos blijven, maar uit onderzoek blijkt dat er één vraag is die je jezelf eigenlijk altijd moet stellen.

Goedmaken

Als je heel eerlijk bent, is af en toe ruziën best fijn. Je hebt weer even je frustraties geuit en kan er weer even tegenaan. Na ruziemaken komt ook altijd weer het goedmaak-gedeelte en we weten allemaal waar dat toe kan leiden…

Lees ook: Waarom je vaker op reis moet met je partner

Happy together

Toch blijkt uit een onderzoek van de University of Waterloo dat je onnodige ruzies kan voorkomen door je bij een irritatie moment de vraag 'Vind ik dit punt over een jaar ook nog steeds belangrijk?' te stellen. Volgens de onderzoekers zou het moment dat je denkt over de toekomst een belangrijk effect hebben op beide partners.

Zo wordt er meer vergevingsgezind gereageerd en wordt de situaties net wat positiever bekeken. En uiteindelijk is het toch veel leuker om happy together op de bank te zitten, dan pannen en potten naar elkaars hoofd te slingeren. Toch?!

Beeld: Friends with Benefits

Laatste nieuws

Zie ook