Groeit haar nou wel of niet sneller als je de puntjes knipt?

Dit is je antwoord!

Lees ook

Lange, gezonde lokken is waar velen van dromen. Een veelgehoord advies om je haar sneller te laten groeien is om de 6-8 weken een bezoekje te brengen aan de kapper om je dode punten te knippen. Dit zou de haargroei stimuleren. Dermatoloog Elizabeth Cunnane Phillips van de Philips Kingsley Clinic in New York denkt daar echter héél anders over.

Fabel

Zij legt uit dat het inderdaad van belang is om je haar bij te punten, zodat het gezond blijft, maar dat het niet de gouden tip is voor lange haren.

"Het knippen van de punten heeft géén invloed op de snelheid van de groei", aldus Cunnane Phillips. Aan The Huffington Post vertelt ze dat de gespleten haarpunten dood haar is. Het maakt dus niet uit of je ze knipt of niet, je haar zal er niet sneller door groeien.

Lees ook: Bijzondere HEMA haarspray gaat viral

Andere factoren

"Dat is iets wat genetisch is bepaald, maar er zijn een tal van andere factoren die cycli van haargroei en -verlies kunnen beïnvloeden, waaronder je hormonen, voeding, je schildklier en ijzergehalte.” Eindelijk hebben we een antwoord op de eeuwenoude vraag!

Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook