Wat de hele dag zitten met je billen doet

Ai!

Lees ook

Steeds meer mensen hebben een kantoorbaan waarbij ze per dag acht uur of langer achter een bureau op hun billen zitten. Uit nieuwe feiten van Self Magazine is nu gebleken dat een zittende baan heel wat gevolgen heeft voor je billen en alles daar omheen… Ai!

Houding

Als je zittend werkt, hoeft je booty de hele dag niets te doen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je billen in de zogeheten slaapmodus terecht komen. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de spieren in je billen, maar ook voor andere delen van je lichaam. Inactieve bilspieren kunnen de heupbuigspieren verstevigen, waardoor de rug gekromd wordt. Dit zorgt weer voor een slechtere houding wat uiteindelijk voor rugpijn kan zorgen.

Lees ook: Van deze sport krijg je de mooiste billen

Platte billen

Als je heupen en bilspieren niet naar behoren functioneren, kan dit op zijn beurt weer zorgen voor zwakkere enkels en knieën. Als je grote bilspieren het gewicht niet meer kunnen dragen, verplaatst het zich dus naar die zwakkere delen, waardoor je last krijgt. De spiermassa in je bilspieren neemt af, en het wordt dan ook steeds lastiger om nieuwe bilspieren te kweken in de sportschool. Dit zorgt niet alleen voor een plattere derrière, maar ook voor een verslechterde bloedsomloop in de billen. Hierdoor loop je weer meer risico op cellulite.

Wil je hier echt iets aan doen? Dan kun je altijd nog een staand bureau aanschaffen op kantoor, waar je ook nog eens 350 extra calorieën per dag mee kunt verbranden.

Bron: Self Magazine, Beeld: Office Christmas Party

Laatste nieuws

Zie ook