Heftige dreiging van moordenaar Anne Faber in rechtbank

Hij laat het er niet bij zitten

Lees ook

Michael P., veroordeeld voor het verkrachten en doden van Anne Faber, zegt dat hij zichzelf van het leven zal beroven als zijn straf zo hoog blijft als vorig jaar door de rechtbank bepaald. Dat heeft hij dinsdag te kennen gegeven aan het gerechtshof in Arnhem.

'Dan maak ik er een eind aan'

Volgens zijn eigen berekening zou P., nu 29 jaar oud, op zijn vroegst op zijn 67ste levensjaar kans maken om weer buiten te komen. "Als dat zo blijft, maak ik er een eind aan", aldus P. Hij gaf aan dat hij erover heeft nagedacht hoe hij dat zou moeten doen en aan de benodigde pillen kan komen. P. vindt 18 tot 20 jaar cel en tbs een passendere straf. Het vertrouwen in de rechtspraak heeft hij verloren, want hij denkt dat zijn straf al vaststaat.

Lees ook: Familie Anne Faber: 'Het is nog veel erger dan we tot nu toe dachten'

Persoonlijke omstandigheden

De zelfmoordgedachte van P. kwam aan de orde tijdens de bespreking van zijn persoonlijke omstandigheden. Uit nadere onderzoeken is gebleken dat hij geen seksuele stoornis heeft. Eerder konden de gedragskundigen daarover geen conclusies op tafel leggen. Het gevaar voor herhaling is onverminderd groot, aldus de deskundigen, zowel ten aanzien van verkrachting als het plegen van een levensdelict.

P. maakt bij vlagen een geladen indruk, zeker als het Openbaar Ministerie hem vragen stelt. Zijn bejegening van de advocaat-generaal, de aanklager in hoger beroep, was zeer onrustig.

Lees ook: Vader Anne Faber over gruwelijke feiten die zijn achtergehouden in zaak

Bron: Panorama

Laatste nieuws

Zie ook