Vriend Anne Faber reageert in rechtbank

Vandaag begint het proces in hoger beroep tegen Michael P.. De ouders van Anne Faber en haar broer zullen vandaag gebruikmaken van het spreekrecht tijdens het proces. 

Lees ook

Vandaag begint het proces in hoger beroep tegen Michael P., die Anne Faber om het leven bracht. De ouders van Anne en haar broer maken vandaag gebruik van hun spreekrecht tijdens het proces.

"Het blijkt een zwaar proces"

De vriend van Anne is tot zover anoniem gebleven en wil dit graag zo houden, zo laat zijn advocaat Sébas Diekstra weten. "De impact van de gruwelijke wijze waarop zijn vriendin hem is ontnomen, is voor mijn cliënt nog altijd immens. Hij werkt hard aan zijn herstel, maar het blijkt een zeer zwaar proces." Via zijn advocaat laat hij weten dat het hoger beroep voor hem voelt als een psycho-emotionele gijzeling, waardoor hij niet kan rouwen.

Daarnaast mist hij haar ontzettend. "Hij mist haar humor, vindingrijkheid, intelligentie, durf en empathie die inspirerend waren", aldus de advocaat. Hij heeft haar stoffelijk overschot moeten zien om te kunnen beseffen wat er was gebeurd. "Die confrontatie was ongekend heftig."

Lees ook: Meer bekend over hoe moord Anne Faber kon gebeuren

Aanwezigheid

Vandaag is alleen de oom van Anne Faber aanwezig in de rechtszaal. De ouders van Anne willen niet met Michael P. in één ruimte zijn en volgen de zaak vanuit een andere zaal. Als zij spreken, zal P. de zaal tijdelijk verlaten.

Strafvermindering

Michael P. zelf hoopt op een strafvermindering. De rechtbank veroordeelde de 29-jarige vorig jaar tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Na zijn arrestatie gebruikte de politie volgens hem veel geweld, om zo snel mogelijk te weten te komen waar Anne zich op dat moment bevond. De rechtbank ging daar niet in mee.

Bron: panorama, LINDA, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook