Waarom je nooit op bed zou mogen zitten met gewone kleding

Jakkes!

Je doet het vast vaak genoeg: je bent in je slaapkamer druk aan het appen en gaat er even bij zitten op je bed. Dat is echter een van de slechtste ideeën als het aankomt op hygiëne. Susan Shain van Marie Claire legt uit waarom.

Onhygiënisch

Als je thuiskomt, ben je vast weleens op je bed gaan zitten of heb je vast weleens je tas op bed gegooid. Maar denk even goed na: wáárom zou je dit doen? Je tas is immers op allerlei plekken geweest, heeft op de grond gestaan en op die vieze stoel in de trein.

Lees ook: Dit zegt het over je als je aan de rechterkant van het bed slaapt

Kleding

Voor je kleding geldt eigenlijk hetzelfde, want waar heb je eigenlijk allemaal tegenaan geleund of op gezeten vandaag? "Denk eens na waar je kleren allemaal zijn geweest vandaag", schrijft ze. "Op de stoel in de metro, een stadsbankje, een barkruk. En denk er nu eens over na wie er voor jou allemaal op die plekken hebben gezeten. Zou jij hen uitnodigen in je bed? Ik denk het niet. Precies, en wat maakt hun zweet dan anders?"

Susan waarschuwt dat de nodige bacteriën blijven kleven aan je items en die breng je, inderdaad, gemakkelijk over op je lakens waar jij die avond lekker in wegkruipt. Niet meer doen, dus…

Bron: Marie Claire Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws