Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit bedrag aan kleding hangt ongedragen in je kledingkast

Oei!

Dit bedrag aan kleding hangt ongedragen in je kledingkast

We hebben allemaal wel een paar kledingstukken die we nooit dragen. Of nou ja, een paar… Volgens onderzoek hangt er namelijk een enorm bedrag aan nog nooit gedragen kleding in je kast. Even uitpluizen dan maar?

Miskoop

Online platform On Buy deed onderzoek naar de kledingkast van vrouwen en kwam tot een paar schokkende conclusies. Zo hebben we allemaal wel kledingstukken die we vaker dragen dan andere items, maar volgens het onderzoek is het wel heel ernstig gesteld met onze kledingkast.

Het schijnt namelijk dat elke vrouw slecht 40 procent van al haar kleding daadwerkelijk draagt en dat zou toch uitkomen op een bedrag van rond de 2.700 euro. En als we dan even terugdenken aan onze eigen kledingkast zou dit inderdaad zomaar kunnen kloppen.

Lees ook: Trend alert: dit jasje is de musthave van het moment

Impulsaankoop

De vraag luidt dan ook: hoe kan het dat we zo veel kleding niet dragen? De verklaring is eigenlijk heel simpel en stiekem maken we ons er allemaal schuldig aan: impulsaankopen.

Modeontwerpster Vivienne Westwood spoort vrouwen dan ook aan om beter na te denken wanneer ze overwegen iets te kopen. “Koop minder, kies beter." Dat is nog eens een tip waar je iets aan hebt.

Bron: Beau Monde Beeld: BSR