Dankzij dit simpele trucje lijkt je Pinksterweekend langer

Yes!

Lees ook

Een weekend echt langer maken, kan natuurlijk alleen door een extra vrije dag op te nemen. Nu heb je die vandaag sowieso al, maar in dit geval is meer altijd beter. Volgens auteur David Eagleman is het mogelijk. Gevoelsmatig dan.

Herkenbaar?

Vrijdag na je werk ga je borrelen, zaterdagmiddag lunchen met vriendinnen, ’s avonds heb je een feestje en zondag is het tijd voor familie. Herkenbaar? Als jouw weekend verloopt volgens een vaste ritme, is dat waar het misgaat.

David Eagleman – schrijver van het boek The Brain: The Story of You – adviseert om je weekend eens heel anders in te richten; die simpele tip zou er volgens hem voor zorgen dat het minder snel voorbij vliegt.

Kleine dingen

Het zit 'm volgens Eagleman in de kleine dingen. Zo betekent het niet dat je niet meer kunt gaan lunchen op de zaterdagmiddag, maar het uitproberen van een nieuwe hotspot zou al wonderen doen.

Of blijf voor de verandering eens een avond thuis in plaats van dat je naar een feestje gaat. Deze kleine aanpassingen zullen je rust geven én het gevoel dat die twee dagen veel langer hebben geduurd. En wie wil dat nu niet?

Bron: Marie Claire Beeld: Dead To Me

Laatste nieuws

Zie ook