Oscar Aerts is opnieuw ziek

Sterkte!

Lees ook

Oscar Aerts heeft er naast het syndroom van Cushing weer een vervelende ziekte bij. Eentje die veel effect heeft op zijn leven en geliefden.

Syndroom

Twee jaar geleden kreeg de voormalige GTST-acteur te horen dat hij lijdt aan het zeldzame syndroom van Cushing. Dit houdt in dat zijn bijnier te veel van het stresshormoon cortisol produceerde, waardoor hij onder het mes moest.

Lees ook: Neeee, gaan deze twee personages GTST verlaten?!

Addison

Tot Oscars grote schrik blijkt hij nog een ziekte onder de leden te hebben. ''Die aandoening heeft nu plaatsgemaakt voor de ziekte van Addison. Ik maak nu juist geen cortisol meer aan. Om dat op peil te houden heb ik medicatie. Je moet die pillen altijd bij je hebben, want als je die niet slikt, kun je buiten bewustzijn en in coma raken'', vertelt hij.

Voor mensen met deze ziekte is het zeer belangrijk om stress te vermijden, anders kun je in een zogeheten 'Addisoncrisis' belanden. "Daarvoor heb ik een noodspuit bij me. Maar het gaat al beter, ik slikte eerst acht pillen op een dag en nu nog maar twee."

Familie

Oscars gezondheid heeft een groot effect op zijn geliefden. "Ik heb Jessica en mijn ouders zoveel stress bezorgd. Ik praat weleens met een psycholoog en daar blijkt dat ik me schuldig voel naar hen toe. Dat vreet nog het meest aan mij. Het is niet leuk voor jezelf dat je ziek bent, maar ik vind het nog erger voor mijn familie'', aldus de acteur.

Bron: RTL Nieuws Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook