Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Xelly Cabau van Kasbergen: 'Ik dacht continu: ik moet meer'

''Ik heb ook regelmatig een bad hair day''

Xelly Cabau van Kasbergen: 'Ik dacht continu: ik moet meer'

Ze zette maar liefst twee kinderen op de wereld: zoon Yono én haar nieuwe beautyboek I Look Like Shit Today. Niet dat Xelly (30) er ooit shitty uitziet. Of wel? Wij spraken haar.

I look like shit today

"Iedereen herkent het wel: je haar wil maar niet zitten, je mascara is uitgelopen of je hebt zweetoksels op je eerste date. Het leek mij leuk om een boek te maken met handvatten om deze problemen aan te pakken, en ze tegelijkertijd ook met een knipoog te relativeren", zo vertelt Xelly Cabau van Kasbergen over alweer haar derde boek, dat I Look Like Shit Today heet.

"Het hele boek staat vol do’s & don’ts op het gebied van beauty, voeding, sport en mind. Wat doe je tegen pluizig haar, donkere kringen onder je ogen of een glimhoofd? Ook ga ik in op de socialmediabubbel, waar we allemaal in zitten en die er soms voor zorgt dat we niet lekker in ons vel zitten." Omdat Xelly zelf geen expert op álle vlakken zegt te zijn, laat ze in haar boek ook deskundigen als Ellen Hoog (sport) en Rens Kroes (voeding) aan het woord.

Bad hair day

"Ik denk dat het een grappig en openhartig boek is geworden, waarin ik persoonlijke anekdotes vertel en ook shameless zeg waar het op staat." Grote vraag bij de altijd perfect ogende Xelly is natuurlijk: ziet zij er zélf weleens shitty uit? "Ja, tuurlijk wel", lacht ze. "Ik heb regelmatig een bad hair day of donkere kringen onder mijn ogen. En ik heb het ook meegemaakt dat ik te veel bezig was met social media, en dat dit veel te veel druk op mij legde. Ik scrolde de hele tijd maar door mijn Instagram en werd daar echt niet goed van. Ik dacht continu: ik moet meer, ik loop achter. Door die onrust in mijn hoofd ben ik mindfulness gaan doen en heb ik veel meer rust gevonden."

Zoon Yono

De grootste gebeurtenis in haar leven, die alles veranderde en deed relativeren, was de geboorte van zoon Yono (vernoemd naar tantes Yolanthe en Noor) eind april. "Ik keek er zo naar uit om hem te zien, dat ik helemaal niet opzag tegen de bevalling. Ik had er gewoon zin in. En dan heb je eindelijk je baby in je handen, kun je hem ruiken en voelen, dat is echt het mooiste wat je overkomt", vertelt Xelly, die zich enorm zegt te verheugen op de zomer samen met Yono en verloofde Beer Muller. Heeft tante Yolanthe nog goede moedertips gegeven, willen we weten? Xelly: "Ik denk dat ik die tips vanzelf heb opgepikt van mijn zussen en schoonzussen die al kinderen hebben. Xess komt vaak bij ons over de vloer, want in Nederland zijn wij buren, dus ja, ik leer vanzelf door te zien hoe goed en liefdevol zij het met hem doet."

Tekst: Jill Waas Beeld: BSR