doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Deze 80s hairstyle maakt een comeback

Jawel, het permanentje is terug!
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Deze 80s hairstyle maakt een comeback

Julia Roberts had het in Pretty Woman in 1990, Zara-gezicht Mica Argañaraz heeft ’t anno 2019. Beware, het permanentje is terug!

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Opvallende kapseltrend

Er zijn van die trends waarvan je foto’s terugziet en denkt: mwoah, hoeft niet per se nog een keer. We noemen de kuif, bijvoorbeeld. En eerlijk, het permanent had er ook tussen kunnen staan. Maar de opvallende kapseltrend uit de jaren tachtig – groot gemaakt door Barbra Streisand, Kylie Minogue en Jon Bon Jovi himself – is dus terug. Gespot bij actrices als Emma Stone, Jaime King en Olivia Munn, Zaragezicht Mica Argañaraz en topmodel Taylor Hill.

Gelukkig, zoals met zo veel terugkerende trends, heeft het permanent anno 2019 wel een kleine upgrade gekregen. Weg met de vlassige minipijpenkrullen, de haardos van nu is meer beachy en wavy, met dank aan grotere krullers, en kwam al voorbij op de runways van onder meer Gucci en Céline tijdens hun spring-summer 2019-shows.

Twee kampen

Hairstylist Floor Kleyne is nog wat voorzichtig in haar enthousiasme over het permanent. “Er zijn wat mij betreft nu twee kampen: ten eerste de salons die nooit gestopt zijn met permanenten. En dan bedoel ik de krullen die niet per se een fashionstatement zijn, maar meer een ondersteuning van de watergolf en daarom een way of life, de oldskool-manier, zeg maar. In het andere kamp bevinden zich de salons die blij zijn dat ze van het permanent af zijn en nog gruwelen als ze eraan denken.”

Ze juicht vooral de krul toe: “Ja, big time! Sinds een aantal seizoenen zijn krullen in het algemeen terug, vooral sinds de prachtige krullenbol van bijvoorbeeld Imaan Hammam. Zij is echt het rolmodel voor de comeback ervan.” Zij die het weer aandurven hun haar in de permanent te zetten, hoeven in ieder geval niet bang te zijn met een droog bosje naar buiten te lopen, zoals vroeger doorgaans het geval was. Want laten we eerlijk zijn, dat is toch de eerste associatie die we hebben bij het woord.

Er zijn volgens Kleyne inmiddels genoeg middelen op de markt om het haar te beschermen: “De plex-producten bijvoorbeeld, die maken het veel minder schadelijk voor je haar. De plex-perm is een permanent waarbij je haar veel meer zijn natuurlijke souplesse behoudt dan voorheen. Een wereld van verschil, maar ik denk dat er in de komende jaren op het gebied van permanenten nog een hele hoop gaat gebeuren, waardoor good old rollers en heftige chemicaliën geheel achterwege kunnen blijven.”

Festivalseizoen

Is een permanent je toch nog net even iets te heftig? Bedenk dat het permanent van nu de krullen eerder laat gaan, en dat je niet forever vast zit aan een Barbra Streisand-look. Bovendien zijn er nog andere mogelijkheden om je haar toch, zij het voor een speciaal moment, in de krul te zetten, tipt Kleyne: “Vergeet dan niet de oneindige mogelijkheden van tijdelijke curls: papillotten, spelden, tangen en vlechten. Blake Lively, Shay Mitchell en Rita Ora gingen je voor en bovendien werkt zo’n sexy bos krullen perfect voor het aankomende festivalseizoen!” Jeuj!

Tekst: Sigrid Stamkot Beeld: BSR

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');