Queen of Jetlags reageert op commotie rondom ‘De Nachtwacht’-foto

Remember déze foto?

Lees ook

Vorig jaar ontstond er veel ophef over een Instagram-foto van Noor de Groot (Queen of Jetlags), waarop ze knielend voor 'de Nachtwacht' te zien was. De vlogster reageert op de heftige kritiek.

Samenwerking

Misschien zit het nog vers in je geheugen gegrift, misschien niet. Even een reminder: what happened? De vlogster plaatste vorig jaar, in samenwerking met het Rijksmuseum, een Instagram-foto waarop ze knielde voor Rembrandt's bekendste werk 'de Nachtwacht'. Ze kreeg vervolgens een stortvloed aan kritiek over zich heen. Vooral kunstliefhebbers snapten de samenwerking niet en waren teleurgesteld in het type foto.

Lees ook: Queen of Jetlags: 'Als je niet authentiek bent, red je het niet'

Kritiek

Wat de blondine zelf over de kritiek te zeggen heeft? "Ik neem het niet al te serieus", vertelt Noor aan Viva. "Als je veel van jezelf deelt, is het logisch dat mensen daar 
wat over te zeggen hebben. Zo werkt dat nou eenmaal. Het is heel makkelijk om online kritiek te leveren, maar vaak missen mensen de context."

"Als je weet dat ik museologie heb gestudeerd en dat kunst een passie van mij 
is, is de foto in het Rijksmuseum veel beter te plaatsen. Er wordt van mij gedacht dat ik de hele dag in koffietentjes zit en daar foto’s van maak, maar mensen weten niet hoe lang ik bezig ben met het schieten en bewerken van mijn foto’s. Ik probeer met mijn foto’s echt een verhaal te vertellen en een gevoel mee te geven." Clear talk!

Bron: Viva, Beeld: Instagram, BSR

Laatste nieuws

Zie ook