Heftige gebeurtenis had grote invloed op vertrek Renate Verbaan bij SBS

"Dat was, en is, ontzettend verdrietig"

Eerder liet Renate Gerschtanowitz-Verbaan weten haar ontslag in te dienen bij Shownieuws. Na zes jaar achter de desk te hebben gezeten, vond ze het welletjes en besloot ze ermee te stoppen. Een weloverwogen beslissing, zo noemt ze het.

Bijna veertig

"Ik ben inmiddels bijna veertig en al meer dan de helft van mijn leven aan het werk. Daarmee wil ik zeker niet zeggen dat ik met pensioen ga. Ik heb de Rotterdamse mentaliteit van ‘niet lullen maar poetsen’ en ‘van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan’. Maar het is wel lekker om even helemaal niets te moeten en te kunnen bedenken: waar word ik nu echt gelukkig van?”, vertelde ze eerder aan Grazia.

Lees ook: Renate Verbaan is woedend

Gebeurtenis

Toch heeft een heftige gebeurtenis invloed gehad op Renate's beslissing. "Afgelopen november is de moeder van een vriendje van Benjamin (haar zoon, red.) overleden", vertelt ze aan Flair. "Dat was, en is, ontzettend verdrietig. Zo’n lieve, leuke, jonge vrouw met nog een heel leven voor zich. Dat zette alles in een ander perspectief."

"Het is helemaal niet vanzelfsprekend dat ik nog 10 of 20 jaar heb, dus waarom zou ik wachten? Als er zoiets ­heftigs gebeurt, realiseer je je hoe kwetsbaar het leven is. Haar bidprintje staat bij ons in huis en er zijn veel momenten waarop ik naar haar foto kijk. Het is goed om je steeds af te vragen wat nou echt belangrijk is.” En daar heeft ze helemaal gelijk in!

Bron: Flair, Beeld: BSR

Laatste nieuws