De reden dat je op dit moment sneller puistjes krijgt

Dit zijn de boosdoeners.

Lees ook

Ervaar jij du moment dat je huid onrustig is en duiken er steeds meer onuitgenodigde pukkels op? Dat is dus niet zo heel gek. Wanneer de zon zich meer en meer laat zien – al zou je dat met de verschrikkelijke regenbuien van de afgelopen tijd niet denken – is je huid vaak gevoeliger voor het ontwikkelen van puistjes.

Poriën

Maar de felle zon is niet de enige 'boosdoener' in dit verhaal. Door de stijgende temperaturen zal je huid meer talg produceren en hierdoor kunnen je poriën vervolgens weer verstopt raken.

Daarnaast voorzien we onze huid in de zomer van een dikke laag zonnebrandcrème, wat uiteraard nodig is voor je huid, maar je poriën stiekem toch een stuk minder blij worden. Last but not least, zorgt al het zweten – misschien niet chic, wel gewoon realistisch – ervoor dat de pH-waarde van je huid uit balans raakt. Het resultaat? Puistjes!

Lees ook: Waarom je nóóit je gezicht tijdens het douchen moet wassen

Reiniging

Toch hoef je het allemaal niet zover te laten komen en zijn er talloze dingen die je kunt doen om het zoveel mogelijk te vermijden. Al zal dit nooit garanderen dat puistjes je huid geen onverwachts bezoekje komen brengen.

Enfin, zorg er in ieder geval voor dat je je huid goed reinigt, gebruik geen agressieve beautyproducten, kijk uit met parfums en vette make-upproducten én zorg er te allen tijdje voor dat je huid goed gehydrateerd blijft. Zo, heb je alles genoteerd?

Bron: &C Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook