Exclusief! Fajah Lourens: 'Ik zat tegen een burn-out aan'

"Dat gaat ten koste van mijn gezin en van relaties"
Exclusief! Fajah Lourens: 'Ik zat tegen een burn-out aan'

Met haar succesvolle bedrijf My Killer Body Motivation brengt ze onder meer boeken, trainingsvideo’s en nu óók een eigen foodlijn op de markt. Hoe doet ze dat toch allemaal? In de nieuwe Grazia lees je de 10 businesslessen van Fajah Lourens (37). Daarin vertelt ze ook openhartig over het combineren van een bedrijf en druk leven met moeder zijn.

Tijdblokken

"Het grote nadeel als je zo veel van je werk houdt als ik, is dat je ook alleen maar met je bedrijf bezig bent. Dat gaat ten koste van mijn gezin en van relaties. Ik probeer daarom, als ik een relatie heb, tijdblokken in te delen, hoe onromantisch dat ook klinkt. Je moet echt ruimte in je agenda vrij maken en zeggen: de telefoons gaan nu weg, we praten niet meer over werk en zijn nu samen", vertelt ze.

Ook bij haar kinderen merkt ze dat. "Ook met Shai, mijn zoon, probeer ik mijn tijd bewust in te delen. En als ik weg moet voor mijn werk, probeer ik dat op andere momenten te compenseren. Ik probeer me er niet al te schuldig meer over te voelen, al blijft het natuurlijk altijd een worsteling, dat zal iedere werkende moeder wel herkennen", aldus Fajah. "Ik heb me als alleenstaande moeder weleens schuldig gevoeld dat ik zo veel werk. En als mensen op Instagram dan riepen: ‘O, ben je nu weer op reis zonder je kinderen’, dan kon dat wel hard binnenkomen."

Zie ook: Fajah Lourens laat 'echte' lichaam zien

Burn-out

Om die tijd voor haar familie en vrienden te creëren, heeft Fajah wel moeten leren om dingen los te laten. "Ik heb heel lang alles zelf willen doen en niets uit handen durven geven. Maar dat kan gewoon niet, want ik heb lang niet overal verstand van. Het is ook heel vermoeiend, ik zat een tijdje terug tegen een burn-out aan. Ik moest veel te veel van mezelf: mijn eigen bedrijf runnen, veel sporten, op mijn eten en drinken letten, een verbouwing regelen. Ik heb echt moeten leren om los te laten en minder hoge eisen aan mezelf te stellen. Het geeft niet als ik een keertje niet sport en ik hoef heus niet altijd perfect in shape te zijn."

Lees ook: Is dit de nieuwe liefde van Fajah Lourens?

Het toneel op

Fajah heeft grote plannen voor de toekomst. "Mijn doel met MKBM is de wereld veroveren. En als mijn bedrijf helemaal staat, ga ik het toneel op. Ik wil daar staan en mijn levensverhaal vertellen. Je kunt het zien als een motivatie-speech over hoe je met niets toch alles kunt bereiken. Mensen denken soms dat ik rijk ben geboren en het makkelijk heb gehad, maar dat is helemaal niet waar. Ik heb ook moeten struggelen om zo ver te komen."

Benieuwd naar de 10 power rules voor het runnen van een eigen bedrijf? Je leest ze in de nieuwe Grazia die vanaf morgen in de winkel ligt!

Tekst: Jill Waas, Fotografie: Martin Sweer

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f2c539f14cdc', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });