Zo worden je benen deze week veel sneller bruin

Ladies, take notes!

De temperaturen lopen hoog op en het wordt deze week tropisch warm. En dus mogen de jurkjes, shorts en rokjes tevoorschijn worden gehaald. Wil je die zo snel mogelijk voorzien van een zomerse gloed? Let dan even goed op, want zó worden ze sneller bruin.

Lees ook: Zo geniet je langer van je zongebruinde huid

1/ Water

Op het water word je sneller bruin dan op het land. Al drijvend op je luchtbedje vang je door de weerspiegeling van het water meer zonnestralen, waardoor je sneller bruin wordt. Smeer je echter wel goed in als je het water op gaat, want je verbrandt daardoor ook extra snel.

2/ Scrubben

Ga je zonnen? Voorzie dan je benen van een extra goede scrubsessie. Doordat je de dode huidcellen weg scrubt, kan de zon beter bij je huid komen en word je ook egaler bruin.

3/ Eet wortelen, zoete aardappelen en tomaten

Door veel caroteen te eten, wat in deze voedingsmiddelen zit, komt dat bruine kleurtje sneller op gang.

4/ Gun het even de tijd

Ga niet als een gek liggen bakken en braden in de volle zon, want dat is absoluut niet goed voor je huid. Bouw het kleurtje rustig op voor het meeste en langste effect. En vergeet vooral niet om je goed in te smeren, want ook dan krijg je een langdurige kleur en is het minder schadelijk voor je huid.

5/ Aftersun

Aftersun kan je gebruinde huid helpen om niet te vervellen, waardoor je langer dat gewenste kleurtje vasthoudt.

Let op: zon wel altijd bewust en smeer je regelmatig goed in, want het mooie weer kan ook schadelijk zijn voor je huid,

Bron: Marie Claire Beeld: BSR

Laatste nieuws