4 Dingen die je wil weten voordat je je benen thuis harst

Neem de tijd!

Lees ook

Een voordeel van thuis harsen is dat je zelf de controle hebt. Ook spring je daarna makkelijk onder je eigen douche om het kleverige spul er af te spoelen. Maar voordat je in de weer gaat met je harsstrips, denk dan eerst aan deze vier dingen.

Lees ook: Scheer je benen rond dit tijdstip voor een optimaal resultaat

1. Neem de tijd

Heb je haast? Laat die strips dan maar liggen. Als je er eigenlijk geen tijd voor hebt of niet goed oplet, dan kan het een rommeltje worden. Neem dus echt de tijd als je besluit zelf je benen te harsen.

2. Dicht op de huid

Houd de strip dicht bij je been als je het eraf trekt. Je eerste instinct is waarschijnlijk om de strip er rechtop af te trekken, maar hierdoor kan er meer haar achterblijven. Enne, je wil echt niet nóg een keer over dat deel heen gaan. Probeer de strip in een snelle beweging naar je toe te trekken en houd 'm dicht bij je been. Hierdoor heb je ook meer controle.

3. Koop extra strips

Als je roll-on wax gebruikt, dan heb je meer strips nodig dan je denkt. Vaak zitten in standaard hars kits tien strips en dit is soms net niet genoeg. Sla voor de zekerheid een voorraadje in.

4. Ga niet zomaar aan de slag

We steken het niet onder stoelen of banken; harsen is pijnlijk. Is het je eerste keer? Laat het dan bij een professional doen. Zo kun jij eerst ervaren of het überhaupt iets voor je is en hoe hoog je pijngrens is. Je haartjes worden naar mate ook dunner, waardoor het harsen keer op keer iets minder pijnlijk wordt. Wil je toch direct in het diepe springen? Een pijnstiller een uur van te voren kan de pijn iets verlichten.

Bron: Marie Claire Beeld: Youtube

Laatste nieuws

Zie ook