Vijf BN’ers over hun meest memorabele vakantie

A holiday to remember...

Fashionable relaxen op Mykonos, dansen in Brazilië of de gekte van Tokio induiken. Vijf BN’ers vertellen aan Grazia over hun meest memorabele vakantie.

Lees ook: Out & About: Cultuur, lifestyle, uitgaan

Sylvie Meis

“Mykonos heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik ben ook gek op Miami, maar met dit Griekse eiland heb ik écht een speciale connectie. Het kristalheldere water, de kleurrijke bloemen en de witgekalkte huisjes in Mykonos-Stad; net een ansichtkaart. Ik hou ook van de party vibe op het eiland en van de warme Griekse mentaliteit."

"Vorige zomer had ik twintig dagen vrij. Ik heb toen een combinatiereis gemaakt van een roadtrip in Zuid-Europa, een gezinsvakantie op Mallorca met Damián en een fashionable verblijf op Mykonos. Dat laatste was echt even me-time. Mijn favorieten van vorige jaar: Psarou beach, een zandstrand met ligbedden en parasols, beachclub Nammos en Interni restaurant, gevestigd in een prachtige tuin in het hart van Mykonos-Stad, voor diner en drankjes.”

Waldemar Torenstra

“We zijn ooit samen met het gezin door Zuid-Afrika getrokken toen onze kinderen (Robin en Ravi, red.) 1 en 3 jaar waren. Dat was spannend, met twee van die kleintjes, maar het was waanzinnig om zo lang met elkaar te zijn en kennis te maken met nieuwe plekken en culturen. De reis begon in Kenia, waar we het nationale park Masai Mara hebben bezocht, de Masai hebben ontmoet en the Big Five zagen."

"Na omzwervingen door verschillende andere landen met een camper zijn we uiteindelijk in Kaapstad aangekomen. Het was een groot avontuur, maar je leeft ook samen in een fijne cocon. Die reis heeft mij en Sophie (Hilbrand, red.) nog dichter bij elkaar gebracht en heeft ons als gezin hechter gemaakt. Omdat het duidelijk maakt wat het belangrijkste is in het leven: dat je elkaar hebt.”

Trijntje Oosterhuis

“Japan was mijn meest memorabele reis. Ik ben daar vaak geweest om op te treden, meestal in het Blue Note Café, en dan pakte ik steeds een stukje van het land en de cultuur mee. De mensen zijn bescheiden, lief, respectvol en zorgzaam. Als je het land intrekt, weet je niet wat je ziet. Tokio is een verhaal apart, dat is New York in het kwadraat. Een stad waar je je compleet kunt onderdompelen. De wijk Shibuya is te gek. Het is er chaotisch en druk, met overal malls, neonlichten en billboards – net Times Square."

"Ook te gek: het Yoyogi Park. Er treden verschillende bandjes en artiesten op, dat geeft een soort Koningsdag annex clubgevoel. De meest krankzinnige copy cats komen voorbij: Elvis Presley, Bon Jovi en Bruce Springsteen… Het meest waardevol blijven de vakanties met mijn gezin. Ooit willen we een roadtrip door Amerika maken, maar met vier kleintjes is dat net te veel van het goede. Deze zomer gaan we naar Griekenland. Een overzichtelijke vakantie, altijd in de buurt van het strand, maar wat is dat genieten.”

Geza Weisz

“Op mijn negentiende ging ik zes weken in mijn eentje backpacken in Brazilië. Een sprong in het diepe, voor het eerst weg onder de paraplu van mijn ouders en het vertrouwde Amsterdam. Het werd een waanzinnige trip. Dansende mensen op straat, blij en gelukkig met niets."

"Iemand zei tegen me: ‘The difference between you guys and us, is that we work to live and you live to work.’ Dat is me altijd bijgebleven. Die reis was mijn eerste belangrijke stap richting volwassen worden. Jaren later ben ik nog een keer teruggegaan, maar dat viel tegen. Zo’n ervaring kun je niet overdoen. Net als een fantastische avond die je nog een keer wilt beleven. Soms gaat het om de magie van het moment.”

Fajah Lourens

“Ik ben pasgeleden samen met m’n zoon Shai naar Bali geweest. Dat was ultiem bijzonder. Ik denk dat je zo’n reis als kind nooit meer vergeet. Ik had een scooter gehuurd, maar daar kon ik helemaal niet op rijden. Na twee dagen had ik het redelijk door en konden we het eiland verkennen. We hebben lekker gegeten, veel gezien en gedaan, geknuffeld met elkaar."

"Ik heb Shai op vakantie ook leren mediteren. Zelf heb ik tijdens de meditatie daar voor het eerst felle kleuren gezien: goud, paars, violet. Later las ik op Google dat je je daar niet door moet laten afleiden, maar ik dacht alleen maar: woahhh, ik zit hier met mijn ogen dicht en zie de meest fantastische kleuren aan me voorbijtrekken. Ik heb het daarna nooit meer meegemaakt, misschien was het de mystiek van Bali.”

Tekst: Anette de Vries Beeld: BSR, Instagram

Laatste nieuws