Real life: ‘Ik voel me fabulous in badpak’

'Stop me alsjeblieft niet in een hokje'

Rovanny Frans – já een man – heeft meer dan dertig badpakken. “Mensen twijfelen soms: Is het een man of een vrouw?” aldus de 28-jarige influencer en make-up artist.

Hokje

“Stop me alsjeblieft niet in een hokje. Ik ben geen drag queen of travestiet. En ik ben ook niet in de war over mijn geslacht, wat mensen vaak denken. ‘Volgens mij wil je liever een meisje zijn, maar moet je daar nog achter komen’, hoor ik soms. Heel brutaal, want ik ben zelfverzekerder dan ooit. Ik voel me gewoon heel prettig als ik er helemaal verzorgd uitzie. Dat kan in driedelig herenpak zijn, maar in de zomer op het strand ook een badpak of bikini.”

Full make-up

“Natuurlijk kijken mensen. En twijfelen ze soms: is het een man of een vrouw? Heerlijk vind ik dat. Wie kan ik vandaag voor de gek houden, denk ik ’s morgens, voordat ik naar het strand ga. Pas op de dag zelf beslis ik wat ik aantrek. Ik heb zo’n dertig badpakken, bikini’s en body stockings. Ja, die zijn ook heel geschikt als beachwear. Zwemmen doe ik toch niet; het gaat om lekker relaxen aan zee.

Ik ga ieder jaar naar Curaçao op vakantie, waar ik oorspronkelijk vandaan kom. Daar ben ik meer een verschijning dan hier. Mensen stoppen daar echt op straat om me na te kijken. Ze vinden het niet negatief, maar gewoon anders. Grappig, omdat ik me daar nog inhoud. Het is te warm voor een pruik, en ook heel vochtig. De lijm laat dan sneller los. Dat is niet zo charming, dus op Curaçao rock ik mijn natuurlijke krullen. In Nederland ga ik soms wel in full make-up en mijn mooiste wigs naar de beach club in Scheveningen. Dat is bij ons om de hoek.”

Lees ook: Het zwempak waar de sterren lyrisch over zijn

Highlighter & pruik

“Mijn vriend en ik zijn al tien jaar samen. Hij vindt mijn vrouwelijke stijl prima, maar voor hem hoeft het allemaal niet zo. Hij ziet me het liefst helemaal natural. Ik doe dit echt voor mezelf. Het is heel geleidelijk gedaan: een aantal jaar geleden zag je op Instagram opeens veel meer jongens met make-up. Zou dat me staan,beetje wenkbrauwpoeder en highlighter. Ik bleek er goed in, heb er ook een opleiding in gedaan. En nu is het mijn vak. Je wilt je als make-up artist natuurlijk steeds meer ontwikkelen, en mijn persoonlijke stijl ontwikkelde mee. Ik zette eens een pruik op, en nu heb ik een complete collectie. Mijn kleding werd ook wat vrouwelijker, zeker tijdens het werk. En toen werd het op een dag zomer, deed ik een body aan naar het strand en was verkocht.”

Geen cellulite

“Ik moet toegeven, ik heb hard gewerkt voor dit lichaam: ik pas mijn voeding aan en ga heel regelmatig naar de sportschool. De focus zijn billen en benen. Het scheelt dat ik een man ben, ik heb geen cellulite. En mijn billen zijn vol en rond. Soms word ik wel versierd ja, door hetero jongens haha. Door het sporten heb ik goed ontwikkelde borstspieren, dus met een slim gekozen badpak wek ik wel de illusie van een beetje boobs. En ik ben 1m58, dus er wordt niet verwacht dat ik een jongen ben. Natuurlijk vind ik het leuk als mannen me waarderen. Ik heb een relatie, dus ik doe er niks mee, maar het is een compliment.

Ik houd mannen niet voor de gek, hoor. Mijn stem is vrij diep, en ik zeg altijd meteen: ‘Ik ben niet wat je denkt dat ik ben.’ Een-op-een heb ik nooit nare reacties gehad. In groepen kunnen jongens wel raar doen. Willen ze stoer doen, hun mannelijkheid laten gelden. Bang dat ze gezien worden als een jongen die op jongens valt. Gek eigenlijk, want ze vallen juist op de vrouwelijkheid die ik uitstraal. Mensen komen ook wel naar me toe met vragen. De meest gestelde vraag? Wat denk je… waar mijn penis is gebleven. Drag queens tapen die weg, maar dat gaat me te ver. Dat kan pijnlijk worden. Ik draag een strak tuck broekje onder mijn zwemkleding. Dan zit het zaakje goed strak en niet zichtbaar.”

Lees ook: De towelkini is de nieuwste swimwear trend

Liposuctie

“Ik ben altijd volledig haarvrij, niet alleen voor het strand. En ik ga regelmatig voor een pedicure, voor een neutraal verzorgd lakje. Ik had vijf jaar geleden niet verwacht dat ik nu zo ver zou gaan. Maar volgens mij blijft het hier wel bij, qua verbetering van mijn lichaam. Eén keer ben ik naar een kliniek gegaan voor een liposuctie op mijn buik. Die mag van mij wel ietsje platter. En wat ze eruit haalden, mocht wel op mijn billen. Maar mijn arts wilde er niet aan. Ik heb te weinig buikvet voor liposuctie. Ik zou eerst tien kilo moeten aankomen, zodat ze dat extra vet, plus dat kleine beetje wat ik nu heb, weg kunnen halen.

Ik ben blij dat de arts zo eerlijk was; aankomen voor een lipo gaat me te ver. En wat mij betreft heb ik al een goede beach body. Zeker in badpak; in bikini zie je eerder dat ik een man ben. Voor mij is het lastiger shoppen dan voor vrouwen, denk ik. Ik koop zelden een badpak online, ga altijd passen. Ik let op mijn curves, of die er mooi in uitkomen. Extra kleur accentueert dat nog meer. Daarom smeer ik me – heel slecht – altijd in met babyolie. Na een uur ben ik diepbruin. En kan het flaneren op het strand, mijn denkbeeldige catwalk, beginnen.”

Tekst: Agnes Hofman Beeld: Instagram, IStock

Laatste nieuws