doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Zo bescherm jij je huid tegen de zon

We've got you covered!
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Zo bescherm jij je huid tegen de zon

Je huid beschermen tegen de zon op het strand doe je vast wel. En termen als uv A- en uv B-straling klinken je wellicht ook niet onbekend in de oren. Maar heb je weleens van ‘zichtbaar licht’ gehoord? We praten je even bij.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Licht

Het zogenaamde zonspectrum bestaat uit meerdere soorten straling, het ene licht is dus het andere niet. Zo is er ultraviolet licht, waar uv A- en uv B-straling onder vallen, en er is nog het zogenaamde zichtbare licht. Door dit licht kunnen wij kleuren onderscheiden, maar het genereert ook vrije radicalen. Het dringt door tot de diepste huidlaag en veroorzaakt zo vroegtijdige veroudering, zoals overpigmentatie.

Daarnaast is er ook licht dat je niet ziet, denk aan infrarood. Onzichtbaar voor het blote oog veroorzaakt het wel de afbraak van collageen en elastine in je huid. Een uur blootstelling aan een ledlamp is bijvoorbeeld te vergelijken met de effecten van een kwartier zonnen. Ook het licht van computers en laptops is schadelijk voor de huid. Gelukkig moet je nog wel minstens twaalf uur achter je computer zitten of door social media scrollen om het resultaat van een kwartier zonnen te evenaren. Maar toch.

Lees ook: Dit is dé grootste fout die je met zonnebrandcrème maakt

Optimaal beschermd

We kunnen het in ieder geval niet vaak genoeg zeggen: smeren is het toverwoord voor een healthy, happy huid. En jaha, je kunt nog steeds bruin worden met zonbescherming. Sterker nog, je krijgt er een mooie diepgebruinde tint van die lang blijft. Hoe je je kunt wapenen tegen al die straling? Nou, laag over laag. Verschillende soorten bescherming aanbrengen hoeft niet.

Ga voor een product dat alles-inéén biedt. Zo biedt de gepatenteerde ‘full light technology’ in Lancasterproducten de hele mikmak aan bescherming. Dus niet alleen tegen ultraviolet licht, maar je bent ook gecoverd wat infrarood en zichtbaar licht betreft. Een aanrader als dagverzorging is de olievrije, niet plakkerige Lancaster Skin Perfect Illuminating Cream. Behalve dat je huid er een mooie glow van krijgt, is ze optimaal beschermd met de eerdergenoemde full light technology, een anti-pollutioncomplex en een anti-aging technology.

Tekst: Manon Hanssen-Meyering Beeld: BSR

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');