5 Redenen dat relaties vaak op de klippen lopen

Wist je dit al?

Lees ook

De scheidingen en break-ups vliegen ons om de oren. Maar wanneer weet je dat het een gedane zaak is met je relatie? Volgens relatie-experts komen break-ups niet uit de lucht vallen. Volgens hen zijn er tal van red flags die aanduiden dat het einde nabij is.

Lees ook: Relatie in de sleur? Dat blijkt zo slecht nog niet

Komen ze:

1. Jullie hebben nooit ruzie
"Waar geen ruzie is, is meestal geen passie of een goed sexleven. In dit soort relaties is de communicatie meestal niet goed en de partners zitten bijna altijd met opgekropte negatieve gevoelens", aldus Brandy Engler, psychotherapeut en auteur van The Women on My Couch en The Men on My Couch.

2. Jullie hebben allebei een andere sexdrive
"Ik zou zeggen, als een erkend huwelijks- en sextherapeut, dat koppels worden onderworpen aan een behoorlijke spanning als er groot verschil zit in het libido. Wanneer de één zich voortdurend afgewezen voelt en de ander zich voortdurend onder druk gezet voelt, gaat het niet werken. Ik heb gezien dat veel relaties faalden vanwege de verschil tussen wensen en behoeften in de slaapkamer", aldus Ian Kerner, Ph.D., gelicentieerde huwelijks- en gezinstherapeut en, auteur van She Comes First.

3. De sex die jullie hebben, is niet goed
Natuurlijk is ‘goede sex’ voor iedereen anders. Maar als je herhaaldelijk 'slechte sex' hebt, is dat een slecht teken. Seksuele gevoelens zijn heel eerlijk en seksualiteit en zelfrespect zijn nauw met elkaar verbonden. Het is moeilijk om echt gelukkig te zijn (in bed) als je niet goed met elkaar communiceert", aldus Stephen Snyder, M.D., een gecertificeerde sex- en relatietherapeut en auteur van Love Worth Making.

4. Je doet alsof je relatie perfect is
"Ik ben automatisch achterdochtig wanneer stellen, die je heel hard proberen te overtuigen, claimen dat hun relatie perfect is. Uit ervaring weet ik dat, wanneer ze je allebei zo proberen te overtuigen, het compleet het tegenovergestelde is."

"Deze koppels zijn niet eerlijk tegen zichzelf en het is dan een kwestie van tijd voordat het op de klippen loopt", aldus Matt Lundquist, erkend klinisch maatschappelijk werker en in New York gevestigde psychotherapeut.

5. Jullie maken ruzie over de kleinste dingen
"Als koppels ruzie maken over de kleinste dingen, zijn ze waarschijnlijk op zoek naar de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen. Is je relatie echt voorbij omdat ‘ie de wc-bril niet omlaag heeft gedaan? Of de manier waarop hij tandpasta uit de tube knijpt? Of omdat ‘ie de wc-rol niet heeft aangevuld. Op dit punt is er zoveel wrok opgebouwd dat het moeilijk is om daarop terug te komen", aldus Lawrence Siegel, klinisch seksuoloog en oprichter van het Sage Institute for Family Development.

Bron: Womans Health Beeld: Friends

Laatste nieuws

Zie ook