Samen Temptation Island kijken is goed voor de relatie

De tips & tricks om jouw relatie wél te laten slagen.

Lees ook

De verleidsters zijn geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken en de verleiders laten menig vrouwenhart op hol slaan. Stop ze in een ultraluxe resort op Thailand, gooi daar vier koppels bij en je hebt dé ingrediënten voor een nieuw spraakmakend seizoen van Temptation Island. En hoewel het volgens relatiedeskundige Paulien Timmer nooit goed is om in een relatie zo de verleiding op te zoeken, vallen er uit het programma behoorlijk wat liefdeslessen uit te halen. Komen ze!

#5

1. Je bespreekt sneller wat de grenzen zijn
"In Temptation Island gaat het onder meer over grenzen, intimiteit en respect. Dat is dus een goede aanleiding om het met je partner eens over deze vraagstukken te hebben: wat deel je met mij en niet met anderen? Wat maakt onze relatie onze relatie? En wat vind jij wel en niet respectvol?"

2. Wraakacties pakken niet goed uit
"In een gezonde, volwassen relatie bestaat zoiets als wraaknemen niet. Elkaar kwetsen, dat gebeurt. Onbewust, of niet. Maar praat er vervolgens over: wat ligt eronder? Waarom doet het pijn? Vergeving is tien keer sterker dan wraak."

3. Investeer in je relatie en in elkaar
"Vreemdgaan komt vaak voort uit eenzaamheid. Het gebrek aan erkenning en dankbaarheid van je partner. Vaak hoor je de vreemdgangers in Temptation Island zeggen: hij gaf me wat mijn partner me niet kon geven."

4. Zoek nooit de verleiding op
"Waarom zou je zoiets dan actief opzoeken? Uit het meedoen aan zo'n programma spreekt ook veel wantrouwen. Daarbij is het geen realistisch scenario: in het echte leven kom je nooit zo veel verleiding tegen."

5. Vreemdgaan is geen goed idee
"Wat ik mooi vind aan Temptation Island is dat je heel goed ziet wat het effect van vreemdgaan is", aldus Paulien. In het programma worden deelnemers namelijk geconfronteerd met beelden van hun overspelige partner. "Je ziet hoeveel pijn het doet. Vreemdgaan is altijd erger dan je denkt en uiteindelijk wordt niemand er gelukkig van."

Lees ook: Temptation Island koppel bevallen van zoontje

Bron: RTL Beeld: Vijf

Laatste nieuws

Zie ook