Last van een droge huid? Zo kom je ervanaf

Hier word je blij van.

Lees ook

Dat je zuinig op je huid moet zijn, weten we inmiddels allemaal. Zo smeren we ons tijdens de warme zomermaanden goed in met zonnebrand, weten we dat bakken en braden in de felle zon meer schade aanricht dan je lief is en weten we dat alles wat we in ons lijf stoppen ook aan de buitenkant zijn sporen kan achterlaten. Maar er is meer…

Beschermingslaag van je huid

Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar onze huid bestaat uit verschillende lagen. Het huidmicrobioom kun je omschrijven als een levende beschermingslaag en helpt ervoor zorgen dat je huid in goede conditie blijft.

Hiervoor is het cruciaal om je huid gehydrateerd en veerkrachtig te houden en is het dus o zo belangrijk om je huid en dus het microbioom goed te verzorgen. Helemaal omdat het flink wat te verduren krijgt. Denk bijvoorbeeld aan ontharen, scrubben, zonnen en ga zo maar door. Met als resultaat vaak een droge huid na het douchen, iets wat, zo blijkt uit onderzoek van Dove, bij 1 op de 2 vrouwen voorkomt. Daarbij geeft 3 op 4 vrouwen zelfs aan dat ze problemen hebben met hun huid.

Meer liefde voor je microbioom

Hoog tijd om je huid een beetje meer liefde te geven, en dat kan nu met de douchecrèmes van Dove. Deze bevatten geen sulfaatreinigers of schuimmiddelen en zijn bovendien pH-neutraal. Naast dat de formule van de douchecrèmes zorgt dat je microbioom in balans blijft, zijn de douchecrèmes heerlijk zacht voor je huid. Een echte musthave voor in je badkamer dus.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Dove.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook