Sterren zweren bij dit goedje voor je huid

Maar of het ook een goed idee is...

Olijfolie gebruiken als bodylotion; sterren als Emma Stone, Kylie Jenner en Julia Roberts zweren erbij. Maar is dit ook daadwerkelijk goed voor je huid? Dermatoloog Ingrid van Riet geeft het antwoord.

Droge huid

In een interview met Marie Claire vertelde actrice Emma Stone dat zij een grote fles olijfolie in haar badkamer heeft staan. "Een scheut olijfolie is niet alleen goed voor je vinaigrette, maar ook voor je huid! Af en toe smeer ik het zelfs in m'n gezicht, en ruik ik naar foccacia. Sexy", zei ze al lachend.

"Als ik last heb van een droog velletje, gebruik ik de olie om mijn huid weer zachter te maken." Ook Kylie Jenner gebruikt de olijfolie, in combinatie met een scrubspons. Dit zou handig zijn om de huid te exfoliëren. Julia Roberts mengt enkele druppels olijfolie met water om zich te masseren.

Lees ook: Vrouw brengt peel-off masker aan op lichaam, gaat helemaal fout

Kans op acné

Toch is het volgens Ingrid van Riet niet verstandig om de olie op je huid te smeren. Het verzorgt en hydrateert je huid niet, het gaat alleen de uitdroging en verdamping tegen. Bovendien is elke huid anders. Mensen met een vette huid die toch olijfolie opsmeren, kunnen grote poriën en zelfs acné krijgen, ook op hun benen. Wil je echt een stralende huid, dan raad ik aan om langs een dermatoloog te gaan voor een crème speciaal voor jouw huid.

Bron: hln.be Beeld: IStock

Laatste nieuws