De laatste keer... 'Ik liep een soa op'

"Ineens had ik allemaal rare vlekjes op mijn handpalmen"
De laatste keer... 'Ik liep een soa op'

Op deze plek vertellen lezeressen over de laatste keer dat ze sex hadden. Jennifer (31) is single. Aan Dries (35), haar laatste minnaar, heeft ze een soa overgehouden. Ze had vier maanden geleden voor het laatst sex.

Wild verleden

"Ineens zat er een blaasje op mijn vagina en had ik rare vlekjes op mijn handpalmen. Het deed geen pijn, maar ik maakte me wel zorgen. Dries en ik hadden onveilig gevreeën, tijdens de paar weken dat we met elkaar omgingen. Ik maakte het uit toen ik ontdekte dat hij niet helemaal eerlijk was geweest over zijn verleden, met een wild sexleven, inclusief swingen en sexfeesten. Dat biechtte hij op na een heerlijk romantische nacht met massages, knuffelen en veel vrijen. Het was zo fijn, het leek wel een honeymoon, met zoveel liefde en tederheid. Ik zag nadien dat hij ergens mee zat, en toen kwam dat hele verhaal. Hij wilde nu eerlijk zijn, omdat hij een toekomst zag. Nou, ik ineens niet meer, maar vooral omdat hij erover had gelogen. En ik maakte me best zorgen, omdat hij me op het hart had gedrukt dat we geen condooms hoefden te gebruiken. We hadden immers allebei niets onder de leden."

Syfillis

"Maar ik heb nu Syfillis. Ook niet gewoon een schimmeltje of chlamydia zoals de meeste meiden met een soa. Nee, Syfillis. Iets dat ik altijd geassocieerde met van die vieze oude mannetjes. Niet met iemand als Dries, en zeker niet met mij. Ik heb in mijn leven zes lovers gehad, nooit een onenightstand. Die zweertjes en vlekken - het werden er steeds meer - zijn inmiddels weg. Maar toen was ik constant grieperig en liep ik met opgezette klieren. Gelukkig heb ik geen last van haaruitval, ook een van de symptomen. Ik heb antibiotica-injecties gekregen en ben nog bijna twee jaar zoet met na controles. Dit om er zeker van te zijn dat de bacterie echt uit mijn bloed is. Tot die tijd kan ik beter geen sex hebben, of echt alles met condoom. Sowieso deed ik het altijd veilig, op Dries na, maar ik ben te bang dat het misgaat. Dat ik toch iemand besmet. Maar weet je wat het ergst is? De reactie van Dries. Ondanks zijn bekentenis had hij een attitude toen ik belde. Ik was niet eens boos op hem, maar vond dat hij zich moest laten behandelen. Zijn reactie? Dat we niet uit moesten sluiten dat ik, en niet hij, de drager was. En toen hing hij op."

Tekst: Agnes Hofman Beeld: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f30cea48e5a5', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });