Gerard Joling opgepakt in Thailand

Dat was even schrikken!

Gerard Joling reist de hele wereld over. Hij heeft al veel gezien én meegemaakt, maar deze ervaring zal hij niet snel vergeten. De zanger zat namelijk opgesloten in een Thaise cel.

Verboden

Gerard wist niet wat hem overkwam toen hij in Thailand was. "We liepen er dus met een paar man over straat, toen mijn geluidsman Gerwin ineens werd aangesproken door twee politieagenten. We hadden eerst totaal niet door wat er aan de hand was, maar het bleek om zijn e-sigaret te gaan. Die zijn in Thailand namelijk verboden", vertelt hij aan De Telegraaf.

Lees ook: Gordon en Gerard hebben een verdrietige mededeling

Mee naar het bureau

De geluidsman moest mee naar het bureau, maar begreep er helemaal niets van. "Nou is Thailand hartstikke leuk, maar het is ook een land waar je beter niet in de problemen kunt komen met wie of wat dan ook. Het leek ons dus beter om maar met hem mee te gaan, en dus liepen we met ons hele groepje achter onze vriend en die twee agenten aan, het bureau in."

Opgesloten

In Thailand zijn agenten geen lieverdjes. De geluidsman werd opgesloten en kreeg te horen dat hij vijf jaar celstraf kon krijgen als hij niet gelijk 900 euro zou betalen. "Dat leek mij een belachelijk bedrag en daarom begon ik me er flink mee te bemoeien, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Toen zat ik ook ineens in dat hok en mocht ik ook niet meer weg!" aldus Gerard.

De zanger besloot het geld te betalen en de agenten waren tevreden. Wel wil Gerard anderen waarschuwen voor dit incident. "Het lijkt me goed om mensen die naar Thailand gaan te waarschuwen dat een e-sigaret je behoorlijk in de problemen kan brengen. En de politie is daar zo currupt als maar kan."

Bron: Shownieuws Beeld: BSR

Laatste nieuws