Ophef om 'fake foto’s' bij oproep branden Amazone

Let op!
Ophef om 'fake foto’s' bij oproep branden Amazone

Op social media vragen de grootste celebs nu ook aandacht voor de branden in de Braziliaanse Amazone. De ernst van de zaak is groot, en hoewel het top is dat zij het nieuws verspreiden, weten veel sterren niet dat zij de verkeerde foto's gebruiken.

Fake foto's

Hoewel sterren als Cristiano Ronaldo en Leonardo DiCaprio de beste bedoelingen hebben, plaatsen zij op Instagram foto's van alles behalve het huidige Amazone-gebied.

Lees ook: Zien: Leonardo di Caprio blijkt ware Instagram Husband

Oeps

Zo plaatste Ronaldo een foto uit 2013, die het zogeheten Taim Ecologisch Station in Rio Grande do Sul toont (ongeveer drieduizend kilometer ver van de Amazone). De foto van Leonardo is volgens Fox News uit 2018. Jaden Smith en YouTuber Paul Logan plaatsten dezelfde foto uit 1989. Gelukkig zijn er de Insta-volgers om ze het even te vertellen: 'Deze foto is fake. Dit is niet uit de Amazone en het geeft niet het huidige moment weer', is zoal te lezen onder de posts. Clear talk!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Jaden Smith (@c.syresmith) op

Bron: Telegraaf, Beeld: Instagram

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f7170736dd05', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });