Justin Bieber open over moeilijke jeugd

Heftig...

Lees ook

In een lange post op Instagram vertelt Justin Bieber maandag openhartig hoe het voor hem was om op te groeien in de spotlight. Hij stelt onder meer dat kindsterren onder ondoenlijk veel druk staan en er veel te veel verantwoordelijkheid wordt gegeven aan deze jonge mensen "van wie de hersenen nog niet ontwikkeld zijn."

Op z'n kop

Justin schrijft dat zijn leven binnen twee jaar volledig op z'n kop stond. "Het ene moment was ik een 13-jarige jongen uit een klein dorpje in Canada, het volgende werd ik overal geprezen en vertelden miljoenen mensen me dat ze van me hielden en hoe geweldig ik was. Als je dit soort dingen vaak genoeg hoort als je jong bent, ga je erin geloven."

Zie ook: Fans zijn sprakeloos door Justin Bieber's nieuwe look

Slechte beslissingen

De nu 25-jarige herinnert zich hoe het voelde om 18 jaar te zijn "en geen skills te hebben voor het echte leven, maar wel miljoenen op de bank en eindeloze mogelijkheden." Op zijn 20e had Justin naar eigen zeggen "alle slechte beslissingen die je kunt maken in het leven" gemaakt en was hij niet meer "de meest geliefde en aanbeden persoon ter wereld" maar "de meest bekritiseerde en gehate persoon ter wereld."

Lees ook: Gezinsuitbreiding voor Justin en Hailey Bieber

Respectloos

De zanger vertelt dat hij rond zijn 19e aan de harddrugs ging en zijn band met mensen om hem heen kapotmaakte. "Ik was gepikeerd, boos en respectloos naar vrouwen. Ik distantieerde me van iedereen die van me hield en verborg me achter een schim van mezelf. Ik dacht dat ik dat nooit meer zou kunnen veranderen, en het heeft me jaren gekost om die relaties weer op te bouwen."

Het gaat inmiddels een stuk beter met Justin, en daar bedankt hij in zijn post de mensen om hem heen voor. Hij noemt zijn huwelijk met Hailey Bieber "het beste seizoen in mijn leven". Ook steekt de zanger fans die door een moeilijke tijd gaan een hart onder de riem. "Als alles tegen lijkt te zitten, vecht door. Jezus houdt van je."

Bron: BuzzE, Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook