Zoveel laagjes nagellak heb je dus écht nodig

Wij hebben het antwoord

Lees ook

Oefening baart kunst! Dit geldt ook bij het lakken van je nagels. Maar hoeveel lagen heb je nou écht nodig om ervoor te zorgen dat de kleur dekkend is en het langdurig blijft zitten?

Stroperig of waterig

Nagelexpert Gina Alcedo, die de nagels van Amal Clooney, Donatella Versace en Beyoncé heeft gelakt, houdt altijd rekening met twee dingen. Hoeveel tijd haar klanten hebben en de formule van de nagellak. "Meestal beslis ik (hoeveel lagen ze aanbrengt) op basis van de dikte van de nagellak", zegt ze. Dit ligt eraan of het een stroperige of juist waterige formule is.

"Als de klant gehaast is of de nagellak moet snel drogen, dan gebruik ik maar één laag. Als de nagellak dik is en veel dekking geeft, kun je gemakkelijk één of twee laagjes aanbrengen. Maar als de nagellak een dunne substantie heeft, dan moet je al snel drie lagen gebruiken."

Lees ook: De reden dat Kate Middleton geen rode nagellak mag dragen

Trucje

Ook heeft ze een trucje om te bepalen of je genoeg nagellak hebt aangebracht. "De beste methode om te beslissen of je genoeg laagjes hebt aangebracht, is om te kijken of je nog strepen of nagelverkleuring door de nagellak heen ziet", aldus Alcedo. "Voor de meeste geldt: twee lagen is genoeg."

Lees ook: Nieuwe nail-art trend neemt het internet over

Bron: Marie Claire, Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook