9 Redenen waarom je écht naar Italië moet gaan

En wel nu!
9 Redenen waarom je écht naar Italië moet gaan

Nog nooit in Italië geweest? Boek dan maar snel een ticket naar het prachtland. Dit is namelijk echt the place to be dat je minstens één keer in je leven gezien moet hebben. Waarom? Wel, we hebben de redenen even voor je op een rijtje gezet.

Lees ook: Wow: bij dit Amsterdamse restaurant kun je pizza van bijna 90 euro eten

9 Redenen

1. Als eerste natuurlijk: het is het land waar ze de pizza bedachten

En die goddelijke ronde deegschijf eet je ook het beste ín Italië. Als je een liefhebber bent van pizza's die je in Nederland kunt kopen, dan zit je in Italië boven je bord te kwijlen, want dat is nog wel even pizza 2.0. En het maakt eigenlijk ook niet uit waar je 'm koopt. Bijna altijd bingo!

2. Maar niet alleen pizza is bellissimo, al het Italiaanse eten is goddelijk

Italianen hebben een soort magische touch, waardoor alles wat ze je voorschotelen om je vingers bij te likken is. Het ziet er vaak simpel uit, maar het principe less is more krijgt in Italië echt een nieuwe dimensie. (En zoals je ziet, hoef je je ook geen zorgen te krijgen of je wel verzadigd raakt, want bij dit voorgerechtje kreeg je precies één bol mozzarella.)

3. We zijn nog niet uitgegeten, want een toetje hoort er natuurlijk ook bij

Als #toetjesmens kun je in Italië ook lekker #genieten.

4. Oké, nog eentje met eten dan... want Italianen kunnen ook lekker ijs maken

Copy/paste het verhaal over pizza, maar dan met ijs. Honderd smaken bij de meeste gelateria's en allemaal even lekker!

5. Italië is ook veel goedkoper dan Nederland

Al dat lekkers hierboven kost dus geen drol (voor een pizza betaal je eigenlijk nooit dubbele cijfers). Ook alcohol geven ze, in vergelijking met Nederland, bijna weg. En neem ook niet te veel mee in je koffertje, want beter koop je in modeland Italië even een nieuwe garderobe.

6. In Italië wonen Italianen en die zorgen voor hartstikke veel vermaak

Je kunt op een willekeurige straathoek gaan zitten en binnen no-time staan er twee druk gebarende Italiaanse mannetjes met elkaar ruzie te maken. Of ja, ruzie... dat denken wij dan; waarschijnlijk hebben ze het gewoon over het weer ofzo. Hoe dan ook, een schitterend schouwspel.

7. Het wordt nog mooier als je Italianen in een auto zet

Op diezelfde willekeurige straathoek als hierboven rijden ook Italianen in hun auto. Dat is nog net geen Mario Kart, maar het gaat er wel heftig aan toe, met heel veel getoeter. Ook een prachtig schouwspel.

8. Al dat mooie van hierboven speelt zich af in een nog veel mooier decor

Dingen bouwen kunnen (konden eigenlijk, want allemaal oud) Italianen ook wel. In Italiaanse steden is het net alsof je door een openluchtmuseum loopt. Heel veel pracht en praal. Het principe van het eten (less is more) geldt daar totáál niet.

9. En dan is het natuurlijk ook nog lekker weer

Zeker als je niet midden in de zomer gaat, want dan is het misschien wel heel heet.

Bron: Upcoming Beeld: Eat Pray Love

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f713f28b34c8', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });