Zo check je designer items op echtheid

Check, check, dubbel check.

Je kent het wel, die ene designer tas die je eigenlijk nét te prijzig vindt. En opeens zie je 'm online voor een redelijke prijs voorbijkomen. Maar hoe kom je erachter of die prachtige Gucci of Hermès tas wel echt is? Wij weten waar je naar moet kijken.

Onderscheiden

Voor degenen met getrainde ogen, is een niet-authentieke bag natuurlijk zo te herkennen. Maar de meesten onder zijn hier toch iets minder goed in en dan kan het nog wel eens een hele opgave worden om echt en nep van elkaar te onderscheiden.

Lees ook: Shop till you drop: aardetinten

Details baby

Wanneer er replica's van tassen worden gemaakt, worden ze meestal in grote hoeveelheden door machines gemaakt. Wat betekent dat de naden en andere details er zeer stijf uit zullen zien. In tegenstelling tot de unieke eigenschappen van een handgemaakte, authentieke tas.

Duidelijk goedkoop ogende logo's en verkeerd gespelde merknamen zijn een duidelijk teken. Maar kleine details – zoals stiksels of de plaatsing van gespen en ritsen – zijn net zo belangrijk bij het onderscheiden tussen een neppe en echte. Daarnaast werken ze vaak ook met speciale serienummers, die ergens in de tas goed verborgen zit.

Wil je echt zeker van je zaak zijn? Dan is het handig om het eerst te laten checken door iemand die er verstand van heeft en precies weet waar ze naar moet kijken. Dit kan bijvoorbeeld bij een vintage store.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws