Exclusief! Nicolette Kluijver: ‘Ik ben veranderd sinds mijn ziekte’

Nicolette is niet meer de oude.

Nicolette Kluijver (34) viert dit jaar twintig jaar Expeditie Robinson. Maar vooral ook het leven. “Ziek zijn heeft me veel gebracht. Ik kan wel janken van geluk dat ik er nog bij ben.”

Ziekte

Slecht nieuws voor de presentatrice: ze belandde afgelopen week in het ziekenhuis met een zeer pijnlijke blindedarmontsteking. Daags daarvoor voelde de presentatrice zich nog kiplekker. Toen sprak Grazia haar naar aanleiding van alweer het twintigste seizoen van Expeditie Robinson. “Het is de vijfde keer dat ik het presenteer en ik moet bekennen: dit is het allerleukste seizoen ooit! Alle kandidaten zijn zo leuk en zo ontzettend gedreven.”

Toch is Nicolette sinds haar ziekte niet meer de oude, al heeft haar ziekte vooral een positief effect op haar werk. "Het klinkt misschien gek, maar ziek zijn heeft me veel positieve dingen gebracht. Ik kan soms wel janken van geluk dat ik er nog bij ben. Drie maanden na de operatie ging ik meteen weer mee met Robinson, want het voelt zo als ‘mijn’ programma. Het was zo fijn om mij daar opeens druk te maken over kamp Noord en kamp Zuid, in plaats van over mijn gezondheid.”

Lees ook: Wat iedereen zich afvraagt tijdens het kijken van Expeditie Robinson

Donkere wolk

Maar dat betekent niet dat ze zich geen zorgen maakt. "Het hangt altijd als een donkere wolk boven mijn hoofd. Maar het is juist ook prettig om op het eiland te zijn, weg van alles wat met mijn ziekte te maken heeft. In Nederland vragen mensen er voortdurend naar. Heel lief, maar daardoor word ik er wel steeds mee geconfronteerd. Ik kijk uit naar de dag dat het niemand meer interesseert.”

Nicolette zelf focust zich daarom het liefst op al het positieve in het leven. "Ik ga nu heel hard op een vlinder, wat minder op andere dingen. Dat is even wennen voor de mensen om mij heen. Materiële zaken interesseren me niet meer. Ik doe alleen nog dingen waar ik gelukkig van word, zoals Robinson, maar ook het kinderboek Dierenpret schrijven, met rijmpjes over dieren, dat op Dierendag verschijnt.”

Tekst: Sara Luijters Beeld: BSR

Laatste nieuws