Instagram lanceert nieuwe functie tegen pesten

Experts vinden het een stap in de goede richting.

Instagram komt met de nieuwe functie 'Restrict'. Dit zou online pesten nog meer moeten voorkomen en experts vinden het al een stap in de goede richting.

Nieuw

Met de restrict-functie kun je iemand eigenlijk blokkeren zonder dat diegene het door heeft. De persoon die jij afschermt kan nog altijd reageren onder jouw foto's, maar die reactie is alleen zichtbaar voor diegene zelf. De ontvanger en andere Instagram-gebruikers zien het niet. De afgeschermde persoon kan ook niet zien of zijn of haar privéberichten gelezen zijn in de DM.

Lees ook: Wannabe 'influencer' flink in de schulden na Instagram-vakantie

Twijfels

De functie is bedoeld om Instagram-gebruikers ongestoord de app te kunnen laten gebruiken en als alternatief op blokkeren. Wanneer je bijvoorbeeld een pester zou blokkeren, kan dat juist ook de boel escaleren. Hoewel experts te spreken zijn over het idee, hebben ze toch hun twijfels aan de werking. Instagram heeft geen resultaten gedeeld over de werking en de pester kan nog steeds zijn of haar doelwit in de gaten houden.

Andere functie

Eerder dit jaar kwam Instagram al met een preventieve anti-pestfunctie. Kunstmatige intelligentie scant berichten die gestuurd willen worden. Mocht dat schadelijk zijn voor de ontvanger, krijgt de verzender de vraag of ze dit alsnog willen versturen.

Bron: Bright Beeld: BSR

Laatste nieuws