doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Aha! Zo weet je of je steil- en krultang aan vervanging toe is

Ook je steil- of krultang heeft een houdbaarheidsdatums.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Aha! Zo weet je of je steil- en krultang aan vervanging toe is

We weten allemaal dat als het gaat om make-up en huidverzorging, de meeste producten een houdbaarheidsdatum hebben. Maar hoe lang gaan onze hair tools mee?

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Vervangen

Uit onderzoek blijkt dat je je krul- en steiltang om de twee tot drie jaar moet worden vervangen. Er zijn drie belangrijke signalen om erachter te komen of je stijltang/krultang aan vervanging toe is:

1. Gekraste plaatjes

De eerste stap is om te kijken of de warmte plaatjes gekrast zijn of dat ze los zitten. Als er een warmteplaat los zit, dan is de kans groot dat je haar erin verstrikt kan raken. Krassen kunnen er voor zorgen dat je haar blijft hangen of zelfs dat het wordt beschadigd.

Lees ook: Dit is de perfecte temperatuur om je haar mee te stijlen

2. Lampjes

Na het aanzetten van je warmte tool moeten de lampjes constant aanblijven. Knipperende lampjes kunnen leiden tot kortsluiting...

3. Werking

Dit klinkt eenvoudig, maar we negeren het vaak. Als je meerdere malen over hetzelfde stuk haar heen moet met je tang, dan is het tijd voor vervanging. De werking van je krul- en/of steiltang wordt door de jaren heen slechter. Daarom is het kopen van een nieuwe op z'n tijd essentieel.

Hacks

Dat je je steiltang om de twee jaar hoort te vervangen, kan als een verassing komen. Gelukkig zijn er ook manieren om de levensduur iets te verlengen. Ga voorzichtig met je hair tool om en berg hem altijd op in een hittebestendige draagtas. Die is ook handig voor op reis. Er zijn ook genoeg DIY hacks op YouTube te vinden om je steiltang zo schoon mogelijk te houden.

Onthoud ook dat het goed is voor je steiltang - en je haar - om af en toe een pauze in te lassen. Probeer je tool iets vaker te laten liggen, zo gaat hij ook een stuk langer mee.

Bron: Marie Claire Beeld: New Girl

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');