Zo overleef je de werkdag na een te korte nacht

Iets te laat gaan slapen?

Lees ook

Soms ga je net te laat naar bed of slaap je gewoon niet goed. En ook al is het de laatste dag van de week, het kan nog knap lastig zijn om de dag te overleven. Heb jij een te korte nacht gehad? Met deze tips kom jij de dag tóch goed en gefocust door. Komen ze!

1. Drink vooral niet te veel koffie

Koffie is zeker een goed idee en geeft je een boost in de ochtend. Maar houd het wel bij de koppen koffie die je voor de lunch drinkt. "De koppen na 13 uur kunnen ervoor zorgen dat je de komende nacht wederom slecht slaapt", aldus de Britse slaapexpert Maryanne Taylor.

Lees ook: Zo overleef je de werkdag met een kater

2. Ga een luchtje scheppen

We weten dat het verleidelijk en vooral makkelijk is om binnen te blijven zitten tijdens de lunch. Maar een blokje om in de buitenlucht kan er juist voor zorgen dat je weer wat frisse energie krijgt én het breekt de dag.

3. Vergeet niet te ontbijten

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het is de belangrijkste maaltijd van de dag, dus sla hem vooral niet over. Neem een lekker vullend ontbijt en je zult merken dat je er in ieder geval de hele ochtend tegenaan kunt.

4. Ga bij thuiskomst niet direct op de bank liggen

We snappen dat je ontzettend blij bent als je werkdag eenmaal voorbij is, maar ga niet de fout in door direct bij thuiskomst op de bank te ploffen. En val vooral niet in slaap! Als het een doordeweekse dag is, slaap je 's avonds weer niet goed en heb je de volgende dag opnieuw moeite met je werkdag.

5. Ga op tijd naar bed

Je hebt nu eenmaal voldoende slaapuren nodig, dus zorg er ook voor dat je daar aan toe komt. Als je niet op tijd in bed gaat liggen, kun je ook nooit genoeg slapen. Dus ga naar bed, lees een boek voor het slapengaan en je zult merken dat je morgen vrolijker wakker wordt.

Beeld: Bridget Jones Diary

Laatste nieuws

Zie ook