doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

De Money Diaries van Loesje: 'Die tas kon ik niet laten liggen – hij was afgeprijsd naar 650 euro'

Wow.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
De Money Diaries van Loesje: 'Die tas kon ik niet laten liggen – hij was afgeprijsd naar 650 euro'

Grazia vroeg drie vrouwen om hun verdiensten bij te houden. Vandaag de beurt aan Loesje Rambaldo, accountmanager bij Airforce.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Inkomsten: €2200-2450 bruto per maand
Vaste lasten: €150
Boodschappen/eten: €50
Kleding: €400
Reizen: €200
Horeca: €300
Beauty: €100
Sparen: €400/500

Weinig kosten

"Sinds een jaar woon ik weer thuis. Ik woonde zes jaar samen met mijn vriend, maar toen we uit elkaar gingen moest ik noodgedwongen terug naar mijn moeder. Daardoor heb ik geen kosten aan huur of hypotheek. Wel heb ik een tankpas en een auto van de zaak. Ik spaar zo’n 25 procent van mijn salaris, de rest geef ik uit aan kleding en uit eten gaan. Drie jaar werk ik nu bij Airforce. Na mijn studie Commerciële Economie begon ik hen te helpen op modeshows en beurzen, en vervolgens kreeg ik deze kans."

Klein cadeau

"Het grootste gedeelte van mijn geld gaat op aan tassen en schoenen. Ik werk voor een jassenbedrijf, dus daar hoef ik nooit veel in te investeren. En via mijn Insta krijg ik vaak leuke kleding, ik werk ook samen met mijn favoriete webshop. Sinds een jaar of twee word ik regelmatig benaderd voor samenwerkingen. Maar leven van mijn Instagram kan ik nog niet. Al is dat ook totaal niet mijn doel, een goede baan en een mooie cv zijn veel duurzamer."

Tassen- en schoenentic

"Ik spaar mijn geld om iets moois te kunnen kopen, vaak designerbags. Ik zet rond de 300 euro per maand opzij. Elke drie, vier maanden koop ik bijvoorbeeld een mooie tas of een paar gave schoenen. Vorige maand kocht ik Triple S-sneakers van Balenciaga, die waren 795 euro. Een tas van JW Anderson was in de sale en kon ik niet laten liggen – hij was afgeprijsd naar 650 euro. Vaak zeggen mensen tegen me: ‘Dat je daaraan je geld uitgeeft!’ Hé, ik werk in de mode hè, dat hoort erbij. Ik heb ongeveer tien tassen en rond de twintig paar schoenen. Ik hou van afwisseling, meestal verkoop ik mijn spullen binnen twee jaar na aankoop door. Zo verdien ik ook weer geld. Ik zet mijn spullen op United Wardrobe, daar wordt het megagoed verkocht. Vorige week verkocht ik daar nog een Mulberry-tas. Dat leverde me 400 euro op. Fijn, want dan kan ik weer sparen voor iets nieuws."

100 euro per dag

"Er gaat ook veel geld naar de horeca. De afgelopen weken zat ik vaak op het terras met een fles Miraval-rosé. Ik kom graag bij Hippiefish op het strand van Zandvoort, maar ook in Amsterdam ben ik veel te vinden. Ik ga naar CoffeeRoastery, Benji’s, brasserie Van Dam voor ontbijt of lunch. In de avond kom ik graag bij Palladium, de Chin Chin Club, Cecconi’s of Impero Romano. Sowieso ga ik op vrijdag- en zaterdagavond altijd uit eten. Op zondagmiddag meestal nog wel even wat drinken. Gemiddeld geef ik zo’n 100 euro per dag uit. Maar er zijn ook tenten waar ik wel eens gratis mag lunchen omdat ze me kennen, dat compenseert weer."

Saint-Tropez

"Ik geef mijn geld ook uit aan vliegtickets. Afgelopen maand ging ik met vriendinnen naar Saint-Tropez. Dat ticket was maar 60 euro en we sliepen in het huis van de ouders van een van mijn vriendinnen. In totaal gaf ik dat hele weekend misschien maar 100 euro uit aan een etentje."

Tekst: Merel Brons | Beeld: Confessions of a Shopaholic

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');