Marco Borsato reageert op affaire met pianiste Iris Hond

"Het is privé"

Marco Borsato heeft er nooit een geheim van gemaakt dat zijn huwelijk met Leontine Borsato zwaar weer heeft doorstaan. Vanochtend werd bekend dat hij in 2009 een affaire had met Iris Hond. Hij reageert nu zelf op Instagram.

Geheime verhouding

Marco had tijdens zijn huwelijk van inmiddels 22 jaar kort een geheime verhouding met de Nederlandse pianiste, zangeres, componiste, zangeres en tekstschrijfster. De affaire ontwikkelde zich toen hij door een zware periode ging, nadat zijn productiemaatschappij (The Entertainment Group) failliet ging.

Na de berichtgeving van weekblad Privé vandaag hebben zowel Marco als Iris laten weten dat het nieuws klopt. Iris, die momenteel op televisie te zien is met een Net5-datingprogramma, laat weten dat ze samen goed konden praten over wat er in hun levens gaande was. "Een bijzondere band zoals deze tussen twee mensen kan ontstaan in een bepaalde fase in je leven", vertelt ze. Echter heeft de affaire niet tot dit jaar geduurd, zoals wordt geschreven, maar werd deze tien jaar geleden al beëindigd.

Lees ook: Marco Borsato openhartig over zijn relatie met Leontine

De waarheid

Marco reageert via Instagram. "Wij hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat het faillissement destijds niet alleen zakelijk, maar ook persoonlijk een zware wissel op ons heeft getrokken (zoals o.a. besproken in de documentaire Marco Borsato, Meer Dan Ik Alleen). In die tijd, inmiddels zo’n tien jaar geleden, is er inderdaad een vriendschap geweest die verder ging dan ik had voorzien. Deze situatie was echter van zeer korte duur", schrijft hij.

Hij vervolgt: "Leontine en ik zijn onszelf en elkaar in die tijd weliswaar soms even kwijt geweest, maar gelukkig zijn wij elkaar nooit echt verloren. Het besef hoeveel wij van elkaar houden en het kritisch naar onszelf blijven kijken heeft ons, na een huwelijk van inmiddels 22 jaar, sterker gemaakt dan ooit."

Reactie Leontine

Zowel Marco als Leontine hopen wel dat het nieuws geen eigen leven gaat leiden. "Wij zien dit als een privé kwestie en zouden het op prijs stellen als onze privacy en die van onze kinderen hierin worden gerespecteerd." Samen hebben ze zoons Luca (20) en Senna (18) en dochter Jada (16).

Leontine sluit af: "Liefde hoeft niet perfect te zijn, zolang het maar echt is." En zo is het maar net!

Bron: Shownieuws | Beeld: Instagram, BSR

Laatste nieuws