Life hack: Zo droogt je nagellak een stuk sneller

Dat gaat een hoop tijd schelen.

Lees ook

Je hebt met succes twee lagen nagellak aangebracht zonder dat je nagelriemen onder zitten. Je hoeft alleen nog maar lang genoeg stil te zitten om het te laten drogen. Maar als er e-mails moeten worden verstuurd en foto's moeten worden gepost, kun je het je niet veroorloven om zo lang te wachten. Daarom een paar hacks die je nagellak sneller laat drogen.

1. Een blowout voor je mani

Je föhn heeft meer voordelen dan je denkt. Het is waarschijnlijk de meest effectieve manier om nagels snel te drogen. Hete lucht voorkomt verharding van je nagellak. Zet je föhn dus op de koudste stand en droog je nagels voor ongeveer twee minuten. Tik daarna voorzichtig op de lak om te kijken of het nog plakkerig is. Voeg er anders een extra minuut aan toe.

Lees ook: Deze nieuwe nail-art is een hype op Instagram

2. Koud water

We weten dat koude lucht het proces versnelt. Maar dat geldt ook voor koud water. Dompel je net gelakte nagels onder in een kom met koud water. Wacht minstens één minuut na het lakken voordat je dit doet, zodat de nagellak even kan intrekken. Twee minuten in het koude water is genoeg om je nagels volledig droog te krijgen.

3. Investeer in een sneldrogende nagellak

Ruil je gebruikelijke topcoat in voor een sneldrogende versie. Een topcoat beschermt niet alleen je nagellak maar zorgt er dus ook voor dat je snel weer verder kunt. Bijna alle nagellak merken hebben een aantal snel drogende varianten in hun collectie zitten.

Bron: Marie Claire | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook