Expeditie Robinson-kandidaten krijgen doodsbedreigingen

Wait, what?!

Meedoen aan Expeditie Robinson is mentaal en fysiek al zwaar genoeg, maar ook na de opnames is het voor sommige deelnemers behoorlijk pittig. Kijkers van het programma uiten namelijk op een nogal nare manier hun ongenoegen, en dat zorgt ervoor dat zelfs familieleden van bepaalde deelnemers dood worden gewenst.

The life after

Frank van der Lende is een van de deelnemers van het huidige seizoen en verliet vorige week vrijwillig het programma. Naast dat hij wekelijks terugblikt op de aflevering samen met collega Eva Koreman, vertelt hij ook nog het een en ander over het programma in zijn eigen radioshow op 3FM.

Zo belde hij onlangs mede-kandidaat Hugo Kennis, die een aardig boekje open deed over zijn deelname aan Expeditie Robinson.

Lees ook: Deze Expeditie Robinson-deelnemer verloor een kies

Haatreacties

Hugo vertelde onder andere over de haat jegens hem. Van tevoren werden de expeditieleden natuurlijk al gewaarschuwd over de gevolgen die hun deelname met zich meebrengen, maar Hugo had nooit verwacht dat zelfs zijn familie de dupe zou zijn van haatberichten.

"Ik vind dat best wel intens. Vooral de woorden die sommigen gebruiken jegens mijn familie en verloofde. Die doodswensen zijn ook wel naar mijn ouders toe gericht", vertelt de tv-chef op de radio aan Frank.

Volgens Hugo heeft de toename aan haatreacties vooral te maken met het feit dat er dit seizoen meer YouTubers aan het programma meedoen. "Zij hebben jonge volgers die het programma heel serieus nemen en het met de doodsbedreigingen weer niet zo nauw nemen. Het is van de gekke", aldus Hugo.

Bron: 3FM | Beeld: Expeditie Robinson, Twitter

Laatste nieuws