14 Stadia die je doormaakt als je ‘alleen je puntjes’ laat knippen

Zoveel emoties...

Je neemt vol goede moed plaats in de kappersstoel en bent er, dat denk je in ieder geval, helemaal klaar voor. Totdat de kapper enthousiast de schaar in jouw lokken zet en jij je weelderige lokken op de grond ziet vallen. En dat terwijl je nog zo zei dat alléén de dode puntjes eraf moesten

Lees ook: Zo vaak zou je je haren moeten knippen voor gezond haar

14 punten

1. Je loopt al weken te zeuren over alle dode puntjes in je haar

Al enige tijd zit je met je haar te knoeien omdat je niet meer weet wat je er mee aan moet. Het ziet er niet meer uit en die gespleten haarpunten ben je he-le-maal ZAT! Tijd voor een nieuwe coupe dus.

2. Je bent enthousiast wanneer je eindelijk een afspraak hebt gemaakt

Je hebt al je moed weten te verzamelen om eindelijk een afspraak te maken bij de kapper en je kan niet wachten op je nieuwe look. Weg met dat dode lelijke haar, want new hair, new me!

3. Je bespreekt wat je graag met je haar wil

Dat mooie lange haar wil je niet tot een kortpittig kapsel laten transformeren, dus alleen de puntjes laten knippen dan maar. Misschien een paar laagjes erin, maar vooral niet te veel eraf. Ik herhaal: NIET TE VEEL ERAF!

4. Het moment van de waarheid…

En dan is het zover: there’s no way back now. Maar er is vast geen reden tot paniek, want de kappers weten heus wel wat ze doen…. je hebt hele duidelijke instructies gegeven, dus zoveel kan er niet misgaan, toch?

5. Lekker smalltalken natuurlijk met de kapster of kapper van dienst…

''Wat voor werk doe je?'',''Ga je nog wat leuks doen dit weekend?'', ''Wat zijn je hobby’s?'' of andere hele gezellige en spontane gesprekken over het weer bijvoorbeeld.

6. Je zit een halfuur grondig je spiegelbeeld te bekijken

Wat ook zo naar is, is het feit dat je verplicht megalang naar jezelf in die spiegel moet staren. En dan vallen er opeens dingen op aan jezelf die je het liefst niet had ontdekt… wat een marteling!

7. De kapper is klaar en de realiteit dringt tot je door

Oh my god, je kijkt in de spiegel en je hart stopt een ogenblik met kloppen. Dit was absoluut niet de bedoeling. Vol ongeloof haal je een hand door je haar en je ziet het groen en geel voor de ogen worden. Het lijkt net alsof er een tondeuse door je haar is gehaald, want zo kort is je haar nog nooit geweest.

8. Je doet alsof je dankbaar bent

En hoe reageren we dan als de kapper vraagt wat je ervan vindt? ''Wauw… heel mooi" #NOT

9. In je gedachten kun je de kapper wel wurgen

Want dit is een trauma dat je voor de komende paar maanden met je mee moet dragen… en dat is zijn/haar schuld!

10. Woede, één en al woede…

Zodra je uit de kapperszaak naar buiten loopt, komen de emoties pas écht los. Verdriet, woede, moordneigingen… je bent op dit moment een gevaar voor de samenleving en iedereen kan maar beter ver bij jou uit de buurt blijven.

11. Je moet iedereen zijn mening aanhoren

Het kan je verder ook helemaal niks schelen wat andere mensen van jouw haar vinden, want jij vindt het verschrikkelijk en dat is het enige wat telt. Er is niemand die jou in dit stadium nog van mening kan laten veranderen…

12. Je komt het liefst je huis niet meer uit

Je hebt opgezocht hoeveel een pruik en extensions kosten. Of misschien moet je maar gewoon een masker dragen… zo herkent niemand je tenminste. Want met dit kapsel wil jij echt niet over straat!

13. Maar helaas, er zit niks anders op dan het te accepteren

Oké, oké, het is inderdaad maar haar… hoe verschrikkelijk het ook is, het groeit vast wel weer terug.

14. En na enige tijd begint alles weer bij nummer 1…

En je had gelijk: het groeit inderdaad weer terug! En weet je ook wat het leuke daarvan is? Je haar wordt weer te lang! En dan gaat het cirkeltje vanzelf weer rond…en rond… en rond…

Bron: Upcoming | Beeld:

Laatste nieuws