5 Schoonheidsrituelen die je écht moet proberen

Doe jij dit wel eens?

Lees ook

Beautygeheimen worden al eeuwenlang doorgegeven door generaties in Zuid-Aziatische landen als Pakistan en India. Maar ook in het Midden-Oosten. Enne, er zijn nog enkele schoonheidsrituelen overgebleven die écht werken en die we vandaag de dag nog gebruiken.

Wondermiddeltjes

1. Kurkuma

Dit kruid heeft opmerkelijke eigenschappen. Zo bevat het een aantal voedingstoffen zoals calcium, vitamine C, kalium én magnesium. Deze samenwerkende stoffen reinigen je huid grondig en verwijderen olie en vuil. Het helpt skin breakouts voorkomen, het herstelt en geneest je huidweefsel en vertraagt het verouderingsproces.

Lees ook: Dit is de meest gegoogelde beautyvraag

2. Hammam

Hammams, ook wel saunabaden genoemd, worden al jaren door de Arabische cultuur gebruikt. Tijdens een Hammam treatment wordt de huid ontgift door het schrobben en scrubben binnen de dampende muren. En daarnaast kun je er ook nog heerlijk ontspannen.

3. Aloë Vera

Een medisch kruid puur uit de natuur. Het kalmeert, hydrateert en heeft anti-bacteriële eigenschappen. Het koelt je huid niet alleen nadat je verbrand bent door de zon, maar het helpt ook donkere vlekken voorkomen en huidirritatie te verlichten.

4. Arganolie

Yes, daar is het wondermiddel weer. Van oudsher werd de olie gebruikt als zalf voor aandoeningen zoals een droge huid en acne. Tegenwoordig wordt het gebruikt voor zowel je huid als je haar. Enne, dat snappen we want de olie heeft een krachtige hydraterende werking.

5. Rozenwater

Werd al sinds de oude Egyptische tijd gebruikt, vanwege zijn unieke voordelen op het gebied van huidgenezing. Zuiver rozenwater is zacht van aard en helpt de pH-balans van de huid in stand te houden. Het vermindert roodheid van je huid door de ontstekingsremmende werking. Daarnaast geeft het een gloed aan je huid en stimuleert het de hydratatie.

Bron: Marie Claire | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook