Georgina Verbaan over plastische chirurgie

"We worden allemaal ouder, het is niet anders"

Lees ook

Georgina Verbaan is bezig met de boekverfilming van Maar buiten is het feest, wat een heftig en actueel thema heeft: incest. Daarin zie je een oudere versie van Georgina en dat vindt ze zelf alleen maar cool.

Plastische chirurgie

"We worden allemaal ouder, het is niet anders. Ik ben nu veertig en ja, we gaan er allemaal aan", zegt ze over haar verschijning als oudere vrouw. "Er zijn zo veel prachtige actrices, zoals Isabelle Huppert, die niets laten doen en ouder worden op zo’n prachtige manier. Daar heb ik ook wel zin in."

Voor haar dus geen plastische chirurgie. "Ik probeer de boel bij te houden bij de schoonheidsspecialiste, maar ik ga niet snijden en prikken, nee. Tenminste dat zeg ik nu. Ik wil gewoon mijn eigen gezicht houden, maar dan met rimpels. Als iemand veel heeft gedaan, denk ik vaak: zal die vijftig zijn? en dan hoor je dat iemand dertig is. Je kunt de leeftijd niet meer inschatten. De sparkle gaat eruit ofzo. Iedereen moet het lekker zelf weten, maar als actrice kan ik mijn gezicht ook niet meer bewegen met botox. Dat is toch je instrument."

Lees ook: Georgina Verbaan doet schokkende uitspraken

Heftig onderwerp

De actrice heeft lang getwijfeld over de rol. "Het is een heftig onderwerp dus het moet wel goed verteld worden. Maar dat vertrouwen heb ik. Het is een ontzettend goed script en ik heb het idee dat we iets moois aan het maken zijn. Ik speel de ‘wegkijkende’ moeder; je ziet me in de fase dat het allemaal begint, maar ook twaalf jaar later. Het is een ingewikkelde rol, maar daardoor juist een fijne uitdaging."

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia die nu in de winkel ligt!

Tekst: Anette de Vries | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook