Exclusief: Georgina Verbaan vertelt over moeilijk verleden

"Soms ben je net het pispaaltje"

Lees ook

Georgina Verbaan (40) is nu te zien in De Club van Lelijke Kinderen. Met Grazia praat ze over haar eigen pestverleden.

Pispaaltje

De actrice was vroeger het pispaaltje van de klas. "Uitsluiten, nooit mee mogen doen, mijn tas of brood afpakken, met mijn spullen gooien terwijl ik er tussen stond. Kinderen zijn wreed als je afwijkt van de norm. Bij mij begon het toen ik uit een volkse, multiculturele wijk in Den Haag naar Zoetermeer verhuisde en op een katholieke basisschool terechtkwam. Als stadsmeisje werd ik helemaal niet begrepen. Soms is een nieuw iemand interessant en soms ben je net het pispaaltje."

Lees ook: Georgina Verbaan doet schokkende uitspraken

Anti-pesten

Ook werd ze afgerekend op haar uiterlijk. "Op de middelbare school werden er grappen gemaakt over mijn figuur, maar dat vond ik niet zo erg. ‘Waar is Georgina? Dat hangt van de wind af.’ Of: ‘Tien Georgina’s op een rij: streepjescode.’ O ja: ‘Georgina met een petje is een punaise.’ Ze vinden altijd wel iéts", vertelt ze.

“Ik ben heel erg anti-pesten en anti-uitsluiten geworden. Toen ik naar de middelbare school ging, nam ik me voor: ik ga het helemaal anders doen; ik moet een imago creëren, de status van outsider cultiveren. Ik werd de clown van de klas met een grote bek."

Lees ook: Georgina Verbaan over plastische chirurgie

Body shamen

Ook op social media wordt er gepest. Zo lijkt bijvoorbeeld online body shamen tegenwoordig de norm. Maar volgens Georgina is er ook juist iets positiefs gaande in de body positivity movement. "We krijgen een steeds diverser beeld qua kleuren, vormen en gender voorgeschoteld in bijvoorbeeld lingerieshows. Ergens is het een bevrijdende tijd, met het hele heteronormatieve dat er ook af is. Dat neemt niet weg dat er nog een hele wereld valt te winnen, zoals inclusiviteit, échte acceptatie van iedereen."

Het hele interview met Georgina lees je in de nieuwe Grazia die vanaf vandaag in de winkel ligt!Tekst: Anette de Vries | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook