Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Exclusief! Davina Michelle over haar Idols-avontuur

Een jaar voordat ze doorbrak.

Exclusief! Davina Michelle over haar Idols-avontuur

Ze was ineens daar: Davina Michelle. Op 21 augustus 2017 postte ze een cover van What About Us, dat door niemand minder dan P!nk herself de hemel in werd geprezen. Sindsdien gaat het hard met Davina Michella. En dat terwijl ze een jaar eerder nét de liveshows van Idols niet haalde...

School

Voordat ze zich besloot in te schrijven voor de audities van het programma dat na jaren weer terug op de buis verscheen, had de nu populaire zangeres nog nooit iets met muziek gedaan.

“Ik zag de oproep en het leek me wel grappig om dat eens te proberen. Kijken of ik het leuk zou vinden. Ik werkte in de horeca en had al twee opleidingen gevolgd waarmee ik was gestopt. Nadat ik mijn middelbareschooldiploma had gehaald, dacht ik: wat ga ik nu doen? Vroeger wilde ik altijd gynaecoloog worden, maar daar had je natuurkunde voor nodig en dat vak lag me totaal niet", vertelt ze.

Lees ook: Davina Michelle reageert op kritiek tijdens Beste Zangers

Het begin

"Eigenlijk had ik ook helemaal geen zin om nog zo lang naar school te moeten. Toen dacht ik: dan ga ik verloskunde studeren, maar daar werd ik in eerste instantie uitgeloot. Weet je wat, besloot ik, dan ga ik eerst ergens een propedeuse halen. Dat werd de lerarenopleiding Engels, maar ik vond het niets en ben na drie maanden gekapt. Het jaar erna werd ik wel ingeloot voor verloskunde. Dat duurde weer drie maanden – ik vond er echt niets aan. Het hele studeren lag me niet.”

En dus besloot ze het studeren te laten voor wat het was en richtte ze zich op de muziek. "Dat hele studentenleven van arm zijn en van een paar honderd euro in de maand leven was niks voor mij. Ik dacht: laat maar, ik ga gewoon fulltime werken. Ik was een jaar of twintig, dus kon altijd nog terug naar school, besloot ik. En toen kwam Idols langs. Dat werd niet veel, maar ik ben erna wel muziek blijven maken, zo rolde het allemaal verder.”

Het bracht haar dan misschien wel geen plek in de liveshows, ze heeft het by far het verst geschopt van alle kandidaten die toen meededen. Want ja, anno 2019 kan echt niemand meer om Davina Michelle heen!

Tekst: Tanja Spaander | Beeld: BSR