doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

De Money Diaries van Artjanna: 'Op Ibiza geef ik zo'n 200 euro per avond uit'

Spendeer jij ook zoveel?
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
De Money Diaries van Artjanna: 'Op Ibiza geef ik zo'n 200 euro per avond uit'

Grazia vroeg drie vrouwen om hun verdiensten bij te houden. Vandaag de beurt aan Artjanna Harkhoe, zelfstandig ondernemer en zichtbaarheidsexpert.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Loon: €1700 bruto per maand
Inkomsten uit eigen bedrijf: €2500 bruto per maand
Vaste lasten: €900
Boodschappen/eten: €300
Kleding: €150
Reizen: €450
Horeca: €100
Beauty: €170

25.000 euro aan trainingen

"Ik heb de afgelopen tien jaar aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling gewerkt en trainingen gevolgd die ik kan gebruiken in mijn werk als zelfstandig ondernemer. Daar heb ik zeker zo'n 25.000 euro aan uitgegeven. Dat waren veel trainingen en seminars van Tony Robbins, een Amerikaanse coach, spreker en schrijver die mij erg motiveert. Ik heb er afgelopen week nog eentje geboekt, die koste 370 euro. Ik werk nu drie dagen in de week in mijn eigen bedrijf als zichtbaarheidsexpert, daarnaast heb ik een baan als functioneel beheerder in de IT-wereld."

Gezond is duur

"Aan boodschappen geef ik een paar honderd euro per maand uit. Als je gezond wilt eten, zijn boodschappen iets duurder dan gemiddeld. Ik haal veel groenten en fruit en probeer vlees regelmatig te vervangen voor iets vegetarisch. Ook zorg ik altijd dat er een paar goeie flessen wijn in huis zijn, merlot is mijn favoriet."

Zakelijke uitgaven

"Voor mijn eigen bedrijf maak ik ook kosten. Zo kost bijvoorbeeld de hosting van mijn site 10,95 euro per maand. Ik zie op mijn bankafrekeningen ook een bedrag van 80 euro staan, dat is zakelijk drukwerk dat ik heb laten maken. 800 euro betaalde ik deze maand aan advertenties voor mijn eigen bedrijf op Facebook en Instagram."

Sterrenchefs

"Op mijn bankafschrift van deze week gaat er ook 721 euro af. Dat zijn onze tickets naar Ibiza. Mijn man en ik gaan daar binnenkort lekker tien dagen heen om te zonnen, zwemmen en bij te komen. Twee jaar geleden zijn we er ook geweest, het is er heerlijk en je hebt geen tijdsverschil. Ik vind zowel de luxe strandtenten als de partyvibe leuk, maar ook het chille, rustige gedeelte. We gaan wel na het feestseizoen deze keer. Op Ibiza let ik niet op geld als het om lekker eten gaat. Vorige keer zijn we gaan eten op een haciënda, daar werkt gekookt door sterrenchefs. Gemiddeld geef ik daar dan wel 200 euro per avond uit."

Tweedaagse verjaardag

"Ik heb deze week ook nog 80 euro uitgegeven aan een taart voor mijn verjaardag. Ik heb hem speciaal laten maken in dezelfde smaak die we hadden op onze bruiloft. Mijn verjaardag vier ik twee dagen lang, er komen zo’n veertig mensen over de vloer. Een jurk heb ik nog niet, maar die komt er vast nog."

Cocktails

"Ik geef veel kleine bedragen uit, in de horeca vooral. Lunchafspraken buiten de deur, zowel met klanten als privé. Ik kom graag in Key West Beachhouse in Utrecht en geef daar dan gemiddeld 70 euro op een dag uit. Ook in de SkyLounge van het Hilton in Amsterdam kom ik graag, of in het Ramada Hotel, daar hebben ze een rooftop bar. Ik drink er graag cocktails met mijn vriendinnen. Afgelopen weekend was ik er met mijn nichtje, we hadden eerst gegeten bij Happyhappyjoyjoy. Ik heb die avond 50 euro uitgegeven, dat viel wel mee."

Tekst: Merel Brons | Beeld: Clueless

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');