Zó kom jij je werkdag een stuk makkelijker door

Handig!

Lees ook

Aan sommige werkdagen lijkt geen eind te komen. Deadlines die je slapeloze nachten geven en een baas die alleen maar in je nek zit. Voor dat soort dagen hebben wij een aantal tips, om het makkelijker te laten verlopen.

1. Stop de onzin vergaderingen

Vergaderingen zijn erg handig om duidelijkheid te brengen in het bedrijf. Maar het is vaak niet nodig om drie keer per dag een vergadering bij te wonen. Kijk of bepaalde dingen via de telefoon of mail besproken kunnen worden. Zo houdt je meer tijd over voor belangrijkere dingen.

Lees ook: Het hebben van een bestie op werk maakt je succesvoller

2. Korte e-mails

Houd het contact met je collega's kort en bondig. Dit is een techniek waarbij je oefent met het zeggen van wat je écht moet zeggen in de onderwerpregel van je e-mail. Of als je de inhoud van de e-mail gebruikt, blijf dan bij twee regels. "Hoi, kun je deze vergadering bijwonen?' of 'Hoi, heb je de rapporten?' is vaak genoeg. Houd het kort.

3. Gebruik NNTR

NNTR staat voor "no need to reply" en is een goede snelkoppeling om te gebruiken in de onderwerpregel van je e-mails. In principe staat er dat degene geen vragen hoeft te stellen en dat hij/zij je niet hoeft te bedanken. Het gesprek hoeft niet voortgezet te worden, want alle informatie staat in je e-mail.

4. Vliegtuigmodus

Zet je telefoon op de vliegtuigmodus, zodat je niet afgeleid kunt worden door e-mails en sociale media.

5. Weigeren

Mensen moeten weten dat het een optie is om uitnodigingen voor vergaderingen af te wijzen. Als het niet relevant is voor je, ga dan niet . Als je een echte reden hebt waarom je beter niet naar deze vergadering kan gaan, zeg het dan.

6. 'Vrije' dag

Dit werkt niet bij alle bedrijven, maar voor velen is een dag zonder onderbrekingen in de workflow enorm productief. Het is zeker het proberen waard om een dagje helemaal 'uit' te staan.

Bron: Marie Claire | Beeld: Bad Teacher

Laatste nieuws

Zie ook