Netflix reageert op felle kritiek

Hmm...
Netflix reageert op felle kritiek

Netflix biedt de mogelijkheid series en films versneld of juist in langzaam tempo af te spelen voorlopig niet aan. De streamingsdienst testte deze mogelijkheid afgelopen week, wat het bedrijf op een hoop commentaar uit Hollywood kwam te staan.

Kritiek

Toen bekend werd dat een aantal abonnees tijdelijk op hun mobiele telefoons de afspeelsnelheid van het Netflix-aanbod konden aanpassen, reageerden onder meer een aantal Netflix-gebruikers verbolgen. "Nee, dat is niet hoe het werkt", twitterde een gebruiker.

"Distributeurs mogen niets veranderen aan de inhoud. Het bestaat niet dat Netflix dit doorzet. Dat zou betekenen dat ze beslissen over iemand anders creatieve werk. Netflix is beter dan dat", liet een andere abonnee weten.

Lees ook: Déze Netflix-hack is geniaal

Reactie

Het streamingsplatform laat gisteren op de eigen site weten dat het slechts om een test ging, waarin gebruikers meerdere functies konden uitproberen. Volgens Netflix is het aanpassen van de afspeelsnelheid een van de verzoeken die geregeld binnenkomt van abonnees. Het platform benadrukt dat dvd's die mogelijkheid ook hebben, maar zegt geen plannen te hebben de functie op korte termijn in te voeren.

Bron: BuzzE | Beeld: Friends

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f9795959eaac', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });